index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms wallenberger

Kjøtt
Svensk
30 - 60 min

Wallenberger: 

 

  • Kjør kalvefarse i en mikser med salt og grønn pepper.
  • Tilsett så en og en eggeplomme. Kjøttet skal være kaldt.
  • Spe så inn rømme i kjøttfarsen.
  • Legg farsen over i en bolle og sett den kaldt. 
  • Hakk valnøtter i en liten mikser og bland med brødkrumme.
  • Legg runde ringer/ former på et brett med bakepapir og strø brød og valnøtt blanding i bunnen av hver ring.
  • Ta ut farsen av kjøleskapet og rør inn kremfløte.
  • Fyll opp formene, og trykk det ned med en gaffel, og dryss over med brød og valnøtt blandingen. 
  • Stek formene med kjøttfarsen i  en varm panne med klaret smør og olivenolje. Stek kakene med ringene på i 5 minutter på middels varme. Ta av ringene og snu kakene, stek videre 5 minutter.
  • Settes i ovn ved 180 grader i cirka 5-8 minutter.
  • Legg opp saus på tallerken legg på Wallenberger og topp med friterte løkringer og litt kjørvel. Server potetpuré ved siden av.

Tomatsaus:

  • varm litt olivenolje i en gryte og tilsett hvitløkfedd.
  • Fres til de er blanke og gylne i fargen.
  • Tilsett tomater og piquillos og fres videre på middels varme i cirka 30 minutter.
  • Tilsett litt vann og kjør sausen med en stavmikser til glatt og fin.
  • Sil sausen. Tilsett sherryeddik og smak til med salt.

 

Potetmos med erter:

  • Vask og skrell potetene  0g skjær dem i mindre biter.
  • Kok dem møre i usaltet vann.
  • Hell av vannet og damp potetene tørre.
  • Mos potetene i kjelen med en ballongvisp eller en rotmoser.
  • Spe med varm melk, smør og olivenolje.
  • Kok de grønne ertene i 30 sekunder, avkjøl i kaldt vann og kjør til fin puré i en mikser.
  • Tilsett ertepuré i potetmosen rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper.

 

Tempurarøre:

  • bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
  • Skrell løken og skjær løken i 1 centimeter tjukke skiver.
  • Ta ringene i fra hverandre.
  • Varm opp frityrolje til cirka 175 grader.
  • Dypp løkringene i tempurarøren. Fres ringene til gyllenbrune og fine.
  • Ta opp og legg på kjøkkenpapir og dryss over salt.

 

 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Wallenberger:

500 g kalvekjøtt, kvernet fra lårstykket
5 eggeplommer
2,5 dl rømme
3 dl dl kremfløte
1, 5 ss grønn pepper, i lake glass
2 ts salt
2 dl brødkrumme
1 dl valnøtter, knuste
olivenolje
klaret smør
kjørvel til pynt

Tomatsaus:

4 fedd hvitløk, delt i to uten spire
1 boks tomater, god kvalitet
8 stk pimentos del piquillo, paprika
2ss olivenolje
1ss sherryeddik
0,5 -1ts salt

Potetmos med erter:

600 g poteter, mandel
200 g selskaps erter, frosne
2 dl melk
2 ss smør
2 ss olivenolje
salt og pepper

Friterte løkringer:

2 store løk, kepaløk
1,5 l olje, solsikke eller annen nøytral olje
salt

Tempurarøre:

90 g hvetemel
60 g maisenna
3 ts bakepulver
1 egg
1 dl kremfløte
1, 5dl vann

Ta denne oppskriften med deg

+47