index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms torsk i soyasmør

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Torsk:

 

  • skrap skinnsiden på torsken med en kniv.
  • Salt torsken. Vask av saltet på torsken etter 10-15 minutter og tørk den med kjøkkenpapir.
  • Stek torsken med skinnsiden ned i en panne med olivenolje på middels sterk varme.
  • Cirka 10 minutter. Torsken er ferdig når skinnet slipper.
  • Legg opp på tallerkener. Potetpuré først så torsken oppå, stekt blomkål rundt og saus tilslutt.

 

Soyasmør:

  • brun smøret i en kjele til det er lys brunt, pass på så det ikke brenner seg.
  • Tilsett soyasaus, hakket hvitløk, hakket sjalottløk og revet ingefær.
  • Rett før servering tilsetter du persille og granateple i smørblandingen.
  • Potet og hvitløkspuré

Slik gjør du:

  • kok hvitløksfedd i vann, hell av vannet og kok opp på nytt.
  • Gjenta 3-4 ganger. Skrell poteter og del i mindre biter.
  • Kok i vann til de er møre.
  • Kjør poteter i blender sammen med melk til smidig konsistens.
  • Kjør hvitløk til puré i en liten blender.
  • Bland potetpuré og hvitløkspuré sammen og smak til med salt og pepper.
  • Spe eventuelt med litt melk.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

TORSK

4 torskefileter med skinn fra ryggen
salt grovt
olivenolje
salt og pepper
1 blomkål, i små buketter

soyasmør

200 g smør
4 ss soyasaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
2 ss revet ingefær
1 liten bunt persille, finhakket
1 granateple

Potet og hvitløkspuré

10 fedd hvitløk, skrelt og uten spire
8 poteter, helst mandel
3 dl melk
salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47