index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms taco

Kjøtt
Meksikansk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på Hellstrøms taco med guacamole, ananassalsa og maispannekaker. 

Kjøttblanding:

  • Fres kjøtt i litt olje i en varm jerngryte. Kjøttet skal ha en fin og gyllen farge. Bruk gjerne to gryter til en stor porsjon.
  • I en saftsentrifuge kjører du paprika, løk, gulrot, hvitløk, ananas, tomater, rød og grønn chili. Kjør alt av grønnsaker til jus.
  • Ta alt kjøttet over i en gryte. Kok ut ekstra pannen med vann og hell det over kjøttet.
  • Tilsett grønnsaksjus og knust stjerneanis i kjøttet. La det koke i 1-2 timer.
  • Tilsett sjokolade og dryss over frisk koriander.

Guacamole:

  • Del avocado i små biter og tilsett finhakket rødløk(skyll rødløken i kaldt vann i 30 sekunder etter at den er finhakket).
  • Tilsett stikkelsbær delt i to.
  • Finhakk hvitløk (knus den med kniven) og bland den med avocado.
  • Riv limeskall og press limesaft og tilsett i blandingen. Bland godt sammen.
  • Tilsett litt grønn tabasco og kajennepepper.

Ananassalsa:

  • Del opp ananas i små terninger.
  • Skrell paprika og del i små terninger.
  • Finsnitt vårløk.
  • Hakk jalapeno fint og skjær mango i små terninger.
  • Bland alt og tilsett olivenolje. Smak til med salt.

Maispannekaker:

  • Rør sammen egg og hviter.
  • Tilsett maismel til det blir en fast deig.
  • Rør inn melk og smeltet smør til en glatt røre.
  • Riv over skallet fra en lime.
  • Stek i små panner.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøttblanding:
1 kg karbonadedeig
½ kg tomater
1 ananas
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 gulrot
2 løk
4 fedd hvitløk
1ts kajennepepper
1 chili rød
1 chili grønn
1ts kummin
2 stjerneanis, knust
3 ss tomatpuré
50 g bitter sjokolade
olivenolje
100 g chorizo pølse

Guacamole:
1 avocado
½ fedd hvitløk
½ rødløk, finhakket
1 ss grønn tabasco saus
½ ts kajennepepper
10 stikkelsbær
1 lime
2 ss olivenolje
salt og pepper

Ananassalsa:
¼ ananas
½ grønn paprika
2 vårløk
¼ jalapeno, grønn
½ mango
2 ss olivenolje
salt

Maispannekaker:
2 egg
2 hviter
160 g maismel
2 ½ dl melk
1 lime, revet skallet av
20 g smeltet smør