index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms shish kebab

Kjøtt
Tyrkisk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på den saftige lammekebaben Hellstrøm serverte Hadia Tadjik i episode 9 av Hellstrøms kjøkken.

Kebab:

 • Skjær kjøttet fra lammelårbeinet. Skjær opp i biter og behold litt av fettet på kjøttet. Viktig at du skjærer lammekjøttet i like store biter. Ta vare på avskjær til kraft.
 • Plukk persille og koriander og hakk det fint. Hakk inn to fedd hvitløk, uten spire, sammen med urtene.
 • Tre kjøttet på grillspyd. Legg til marinering i en form i noen timer, gjerne et døgn. Strø over urter, hvitløk, spisskummen, malt koriander og ½ dl olivenolje. Vend kjøttspydene i marinaden. Riv appelsinskall og sitronskall over grillspydene. 
 • Stek grillspydene på sterk varme i en grillpanne, eller en sterk stekeplate. Stek godt på alle sider og strø over litt salt. Sett kjøttet inn i ovn ved 180 grader i 5 minutter.

Lammekraft:

 • Sett over en dampkoker, dobbel kjele hvor den øverste er som en sil. Den nederste kjelen er tykkbunnet. (Vanlig kjele kan brukes, men da tar det lenger tid.)
 • Stek avskjær fra lammelåret som var til overs i litt olivenolje. Tilsett hakket sjalottløk og fedd hvitløk. Brun kjøttet godt med løken og rør godt underveis. Tilsett stilker fra koriander og persille. Tilsett vann til det dekker kjøttet og ha i spisskummen og malt koriander. Legg gjerne i stilker fra mynte også. La kraften koke en times tid.
 • Du kan varme couscousen i dampkjelen på slutten, den trenger bare å trekke i 7- 8 minutter. Dette er for å tilføre smak i couscousen. Sil kraften og kok den inn til en god sjy. Tilsett grønn tabasco, soyasaus og olivenolje. 

Couscous:

 • Start med couscousen. Press sitroner. Visp sammen eddik, varmt vann, sitronsaft, olivenolje og salt. Bland dette med coucous i en form og sett i kjøleskapet over natten.
 • Skrell paprika for skinn og innmat og del i terninger. Skrell agurken, ta ut innmaten og skjær den i terninger. Fjern skinn på tomatene.  Del tomatene, ta ut innmaten og skjær dem i terninger.
 • Hakk pistasj og cashewnøtter. Legg gule rosiner i varmt vann, la ligge i vannet i et par minutter. Plukk mynte og koriander og legg bladene i kaldt vann. (Stilkene går til lammekraft). Varm couscous i dampkjelen i 7-8 minutter. Bland så inn alle de oppkuttede grønnsakene, nøttene og rosiner. Tilsett urtene og hakket jalapenos, og la det stå noen minutter før det skal serveres. 

Ferdigstilling:

 • Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek padron kjapt på begge sider. Server lammespyd med couscous, stekt padron og lammekraft. Dryss over hakket mynte og koriander.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kebab:
1 lammelår
1 liten bunt persille
1 liten bunt koriander
2 fedd hvitløk, til marinade
1 ss malt koriander
1 ss malt spiss kumin
1 appelsin, revet skall av
1 sitron, revet skall av
24 padron (spanske små grønne paprika.), seks per person
olivenolje
salt

Lammekraft :
avskjær fra lammelår
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
korianderstilker
persillestilker
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts grønn tabasco
1/2 dl soyasaus
1 dl olivenolje

Couscous:
250 g couscous
1 dl vann
2 sitron, saften av
1 ss rødvinseddik
1 dl olivenolje
1 ts salt
1 rød paprika
2 tomater
1 agurk
50 g cashewnøtter
50 g pistasjnøtter
50 g gule rosiner, sultaner
1 liten bunt koriander
15 mynteblader
1 jalapenos

Relaterte oppskrifter