index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms risotto

Kjøtt
15 - 30 min

Risotto med blåskjell:

 

  • Vask blåskjell i kaldt vann.
  • Varm en stor kasserolle og hell i de vaskede blåskjellene, sett på lokk og la det stå i 2-3 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Sil av kraften og rens blåskjellene.
  • Varm litt olivenolje i en vid kjele og fres risottoris, finhakket hvitløk og finhakket sjalottløk. La det frese noen minutter uten at det brenner seg. Tilsett varm blåskjellkraft. Tilsett en øse av gangen, la det koke inn før du tilsetter mer kraft.
  • Tilsett mer kraft og rør godt til væsken har absorbert, tilsett så en ny øse med kraft
  • Det tar cirka 15 minutter å lage en perfekt risotto, de 3 siste minuttene lar vi risotto hvile under et klede.
  • Rør inn mascarpone i risotto og smak til med sitronsaft og litt salt og pepper.
  • Blåskjellkraften er salt i seg selv, så det kan hende at det holder med salt.
  • Legg opp varm risotto på varme tallerkener og slå/ bank den på et kjøkkenhåndkle slik at den spres utover på tallerkenen. Legg på blåskjell og server.
  • Risotto- safran- milanese:
  • fres hvitløk og sjalottløk i en vid kjele med litt olivenolje.
  • Rør ut safran i litt varmt vann og ha det i løkblandingen.
  • Rør inn risen og tilsett én og én øse med kokende vann etter hvert som risen absorberer vannet.
  • Hell på nytt vann når det tykner. Rør i risen til den er mør.
  • Koketiden er cirka 18 minutter. 15 minutter koking og 3 minutter under klede.
  • Vend inn revet parmesan, saften av 1 sitron og kaldt smør. Arbeid dette godt inn i massen, som skal være glatt og kremaktig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Øs varm risotto på varme tallerkener og bank tallerkenen på et kjøkkenhåndkle så den spres fint utover tallerkenen.

 

 

Risotto- persille- laks:

  • fres hvitløk og sjalottløk i en vid kjele med litt olivenolje. 
  • Tilsett hvitvinen og la den fordampe.
  • Rør inn risen og tilsett én og én øse med kokende vann etter hvert som risen absorberer vannet.
  • Hell på nytt vann når det tykner.
  • Rør i risen til den er mør.
  • Koketiden er cirka 18 minutter, 15 minutter koking og 3 minutter under klede.
  • Tilsett persillepuré, revet parmesan og kaldt smør. Arbeid dette godt inn i massen, som skal være glatt og kremaktig.
  • Legg opp på tallerkener og slå tallerkenen på et kjøkkenhåndkle, så den spres fint utover tallerkenen.
  • Legg på skiver av rå laks som er så vidt saltet. Strø over litt salt og pepper og gjerne litt hakket gressløk.

 

Persillepuré/coulis:

  • plukk persille fra stilken, vi bruker bare bladene.
  • Kok persillen i fosskokende vann i cirka 3 ½ - 4 minutter. Du må ta opp en og kjenne om den er ferdig. Den skal være litt bløt. Viktig at den er kokt lenge nok, hvis ikke blir puréen kornete.
  • Legg over i isvann og avkjøl. Kjør til puré i en mikser.
  • Sil puréen.
  • Tilsett i risotto med laks.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Risotto med blåskjell:

300 g risotto ris
8-10 dl kraft/ vann
1 kg blåskjell
olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 sitron, saften av
4 ss mascarpone
salt og pepper

Risotto- safran- milanese:

300 g risotto ris
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
4ss olivenolje
1 l vann
1 ts safran
100 g parmesan, revet
100 g smør
1 sitron, saften av
salt og pepper

Risotto- persille- laks:

300 g risotto ris
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
2 dl hvitvin
8 dl vann
4 ss olivenolje
100 g smør
100 g parmesan, revet
persillepuré
200 g laksefilet
salt og pepper
gressløk, finhakket

Ta denne oppskriften med deg

+47