index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms potet- og purreløksuppe

30 - 60 min

Her er oppskriften på Hellstrøms deilige potet- og purreløksuppe.

Suppe:

  • Kutt opp løk i terninger, skrell fennikel med en potetskreller og del i terninger.
  • Fres løk og fennikel forsiktig i en varm kjele med olivenolje.
  • Rens hvitløk, fjern spiren og ha den hel i kjelen. Tilsett bladpersille.
  • Kutt og vask purre, bruk den grønne delen i kraften, den hvite delen koker du med poteter, senere.
  • Del tomater i to og tilsett i kjelen.
  • Tilsett stilker av frisk estragon og kjørvel i kjelen og hell på vann til det dekker( spar bladene til suppen).
  • Kok opp og la det koke i 1-2 timer. Etter en time koking tilsetter du en flaske hvitvin.
  • Rens hestebønner ut av belgen. Kok i saltet vann 1 minutt, og legg i isvann. Ta av skinnet på bønnene ved å presse de forsiktig ut. Sett til side.
  • Skrell poteter og skjær i biter og skjær den hvite delen på purren i biter.
  • Varm olivenolje i en gryte og tilsett 2 deler purre og 1 del poteter, purren først.
  • La det frese i gryten til det er blankt og mørt. Sil grønnsakkraften over purre og potetgryten, press grønnsakene gjennom silen og kok suppen videre.
  • Tilsett grovhakket kjørvel, estragon, gressløk og 2 ss olivenolje.
  • Kjør suppen med en stavmikser og sil suppen.
  • Smak til med salt og revet parmesan.
  • Fres gresskar kjerner i en varm panne et par minutter.
  • Pisk litt krem og tilsett i suppen rett før servering.
  • Server suppen i varme suppetallerkener, legg på brødkrutonger, hestebønner og hakket gressløk. Strø over litt piment d´esplette og server. 

 

Brødkrutonger:

  • Skjær brød i terninger og stek i en varm panne med litt olivenolje til de er sprø krutonger.
  • Server på toppen av purreløksuppesuppe.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Suppe:
2 store purre
6 store mandelpoteter
1 bunt bladpersille
2 tomater
1 løk
1 fennikel
1 fedd hvitløk
4 grener estragon
1 liten bunt kjørvel
1 liten bunt gressløk
2 ss olivenolje
1 flaske hvitvin
1 dl kremfløte
4 ss brødkrutonger
3 ss solsikkekjerner
100 g hestebønner
100 g parmesan, revet
salt
1/2 ts piment d´esplette
olivenolje til steking

Brødkrutonger
4 skiver brød i terninger
olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47