index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms oksestek

Kjøtt
1 - 2 timer

Oksestek:

  • Pynt litt på kjøttet, og fjern senen under. Skjær snitt i fettet.
  • Gni kjøttet inn med knust pepper og finhakket frisk timian og rosmarin.
  • Ha litt olje i en varm jerngryte og legg kjøttet med fett siden ned.
  • Pepre godt på begge sider og dryss på litt salt.
  • Stek til fettet er gyllen og fin i fargen, før du snur og bruner på den andre siden.
  • Fres løk, gulrot, stangselleri og hele fedd hvitløk i en gryte med litt olje.
  • Tilsett tomater i biter.
  • Hell en liter rødvin over grønnsakene og kok inn til alkoholen fordamper.hell vin og grønnsaker over kjøttet.
  • Sett på lokk og inn i ovnen på 200 grader i 2 ½ time.
  • Ta steken ut av gryten og sett på en ildfast form la kjøttet hvile i 10 -15 minutter.
  • Sil kraften og press grønnsaker gjennom sikten, bruk en øse. Jevn sausen med en smørbolle, 50/50 smør hvetemel.
  • 1 ½ l kraft-20 gram smør og 20 gram hvetemel. Smelt smør og rør inn hvetemel.
  • Tilsett jevningen i kraften og rør til det tykner. Det skal henge på øsen.
  • Smak til sausen med salt og pepper.
  • Skjær opp steken etter at den har hvilt i 15 minutter. Sil sausen.
  • Legg opp på varme tallerkener, skiver med kjøtt, saus, potet og grønnsaker.

Bakt potet:

  • Legg litt salt i en jerngryte.
  • Legg i bakepoteter og dekk med grovsalt.
  • Sett jerngryten inn i ovnen på 200 grader til de er ferdige, cirka 30-40 minutter.
  • Ta potetene ut av saltet og sett de over på et brett, og la de avkjøle.
  • Skjær av et lokk på poteten og tøm innholdet over i en bolle.
  • Del bacon i terninger, legg i en kjele og hell på vann, kok opp og hell av vannet.
  • Forvell baconet. Da blir det mindre røyksmak på baconet.
  • Skjær steinsopp i biter og fres i en panne med baconbiter til gyllen.
  • Bland bacon, sopp, og hakket gressløk inn i potetmassen.
  • Varm opp fløte og smør og bland inn i potetmassen., og smak til med salt og pepper.
  • Legg massen tilbake i potetskallet og sett på toppen.
  • Strø over revet ost og sett i ovnen på grill, i cirka 10 minutter.

Smørdampede grønnsaker:

  • Rens grønnsaker og forvell i kokende saltet vann.
  • Først neper og gulrot, så sukkererter og løk i båter.
  • Så i kaldt vann. Varm en stekepanne med litt olivenolje og fres kantareller.
  • Tilsett litt smør og tilsett hakket persille og hvitløk.
  • Åpne sukkererter i to. Varm alle grønnsakene sammen med soppen rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Okestek:
2 kg culotte, okse bakpart/ lår
1 l rødvin
2 løk, i biter
2 gulrot, i biter
1 stangselleri, i biter
5- 6 tomater
4 hvitløk
1 ss timian, finhakket
1 ss rosmarin, finhakket
2 ss sort pepper knust
litt salt

Bakt potet:
4 stk bakepotet
1-2 kg grovsalt
2 steinsopp, frosne eller ferske
100 g bacon
2 ss gressløk, hakket
2 dl kremfløte
50 g smør
salt og pepper

Smørdampede grønnsaker:
2 neper
2 gulrot
100 g kantareller
50 g sukkererter
2 løk
2 ss olivenolje
1 ss persille, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss smør
salt og pepper