index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms nakkekoteletter, med en vri!

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du en nydelig oppskrift på nakkekoteletter med tomatsaus og gnocchi, som vil gi deg et nytt syn på nakkekoteletten!

Nakkekoteletter:

  • Del nakkekotelettene i to med en skarp kniv, men ikke helt igjennom. Bla den opp som en bok eller til en sommerfugl. Nakkekotelettene må være kalde, sett de gjerne inn i fryseren 20 minutter før du skjærer i dem.
  • Legg på blader av frisk salvie og revet ost, og krydre med svart pepper.
  • Lukk kotelettene ved å rulle dem sammen til små pølser. Knyt dem sammen med en tynn hyssing, knyt godt sammen 3-4 hyssing på hver kotelett.
  • Legg kotelettrullene i en varm jernpanne med litt olivenolje og brun godt på alle kanter. Krydre med salt og pepper.
  • Legg kotelettrullene i tomatsausen og la det småkoke i cirka 1-2 timer. Ta opp rullene på et fat og fjern hyssingen. Server nakkekotelettene med tomatsaus og gnocchi. Dryss over litt hakket persille rett før servering.

Tomatsaus:

  • Varm olivenolje i en jerngryte og tilsett knuste hvitløksfedd uten spire.
  • Skjær løk i tynne strimler og tilsett i gryten. La det frese i et par minutter til løken er gyllen og blank.
  • Rens en paprika og skjær i små biter, tilsett paprika og tomater i biter i gryta. La koke på svak varme under lokk i et par timer, jo lenger jo bedre.
  • Kjør sausen med stavmikser og sil den. Smak til sausen med salt og pepper og en knivsodd kayennepepper.

Gnocchi:

  • Press kokte poteter gjennom en sikt. Potetene må være litt avkjølt før du blander inn hvetemel. Bland de moste potetene med hvetemel, eggeplommer, salt og revet muskat. Bland sammen til en homogen masse.
  • Dryss litt mel på benken og rull sammen deigen til en stor bolle, ikke jobb for lenge med deigen. Del deigen i to og rull ut til en pølse med lett hånd. Ikke drep deigen.
  • Del pølsen opp i passende biter, cirka 1 ½ centimeter lange biter. Rull de på en gaffel til fint mønster. Dypp gaffelen i hvetemel, så den ikke klistrer seg fast.
  • Legg gnocchi i kokende saltet vann, 10 gram salt per liter vann. Når de flyter opp til overflaten er de ferdige, kok de videre i 30 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. Du kan sette gnocchi et døgn på kjøl før de skal brukes.
  • Rett før servering blander du inn litt olivenolje i gnocchi. Stek gnocchi i en varm panne med litt smør og salvie til de er gylne og fine. Dryss over revet parmesan og server ved siden av nakkekoteletter.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nakkekoteletter:
4 stk nakkekoteletter uten bein
100 g pecorino , revet
100 g parmesan, revet
1 potte salvie
svart pepper, kvernet
salt
2 ss persille, finhakket

Tomatsaus:
1/2 kg tomater, friske eller fra boks
1 løk
6 fedd hvitløk
½ dl olivenolje
1 rød paprika
1/2 ts sukker
salt og pepper
en anelse kayennepepper

Gnocchi:
1/2 kg kokte mandel poteter, tørre og melne
75 g hvetemel
3 eggeplommer
1/2 ts salt
litt revet muskat, en knivsodd
2 ss olivenolje
2-3 ss smør til steking
frisk salvie
3 ss parmesan, revet