index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms mulligawatawny suppe

Fugl
Indisk
1 - 2 timer

Dette er Eyvind Hellstrøm sin variant av den klassiske mulligatawny-suppa. For nordmenn er suppen kjent som en av rettene som serveres i Grevinnen og hovmesteren lille julaften. Denne suppen serverer han til Live Nelvik er hans heldige gjest.

  • Del kyllinglår i to, i leddet. Legg kyllingen over i en kjele og dekk med varmt vann og kok opp.
  • Legg ringerikserter (bløtlagt over natten) i en kjele med vann og kok opp, la koke i 20 minutter og hell av vannet.
  • Skjær opp stangselleri i små terninger. Finhakk løk, gulrot og purre i små terninger (brunoise). Knus hvitløk og hakk den fint.
  • Skum av kyllingkraften. Ta litt olivenolje i en kjele og fres alle de oppkuttede grønnsakene. La det frese, og rør om av og til.
  • Tilsett ringerikserter og rør om.
  • Tilsett noen øser av kyllingkraften i grønnsakene og kok opp.
  • Tilsett ½ ss chilipulver, 1 ss curry pulver medium og 1 ts grønn currypaste og la det koke videre.
  • Sjekk kyllingen etter 30- 40 minutter koking. Kyllingkjøttet slipper beina er kyllingen ferdig kokt.
  • Ta opp lårene, leggene koker videre i kraften.
  • Vask bok choy og rens spinat blader ved å fjerne stilken. Skjær pok choy i strimler. Fres pok choy og spinat kjapt i en varm panne med litt olivenolje. Først pok choy, så spinat fres et par minutter. Sil og avkjøl.
  • Hakk kyllingkjøttet og bland med pok choy, spinat, frisk basilikum, koriander, karse og spirer. Smak til med salt og bland godt.
  • Tilsett mer kyllingkraft i suppen. Kok suppen videre til ertene er helt møre. Den skal kjøres fint med en stavmikser.
  • Legg et fuktig klede på benken til pakking av rispapir rullene. Dypp rispapir i varmt vann til det blir bløtt, legg over på kledet. Det tar bare noen sekunder å bløte rispapiret.
  • Legg på kylling blandingen midt på rispapiret, pass på at det er kjøtt og grønt på alle. Legg smurt bakepapir på et brett. Rull rispapiret sammen og legg over på brettet. Man kan steke, dampe eller spise som de er.
  • Sil kyllingkraften, og kok den videre. Tilsett mer kraft i suppen. Kjør suppen med en stavmikser til puré. Legg spirer på toppen av hver rull rett før servering. Avslutt suppen.
  • Kjør suppen glatt og fin med en stavmikser. Tilsett gjerne litt mer kyllingkraft, suppen skal ikke være for tykk.
  • Tilsett ½ dl sherry og kokosmelk og kjør videre med stavmikser.
  • Smak på suppen. Smak til med litt salt. Tilsett grønne erter rett før servering og kjør videre med stavmikser.
  • Sil suppen. Pynt risrullene med spirer og dryss på litt piment d´esplette.
  • Legg opp suppen i varme dype tallerkener, pynt med litt kokosmelk, og legg på en fersk vårrull.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 kyllinglår
2 stangselleri
2-3 fedd hvitløk
1 gulrot
1 løk
1 boks alfaspirer
1 pakke grønne erter
1 purre
1/2 ss chili pulver
100 g ringerikserter, ligge i bløt over natten
1 boks kokosmelk
1 pk rispapir
1 ts grønn curry paste
1 ss curry pulver medium
2 pok choy
1 neve friske basilikumblader
1/2 dl sherry
1 liten pose spinat

Relaterte oppskrifter