index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms kamskjell og sei

Sjømat
30 - 60 min

Hellstrøm tilbereder kamskjell med sei til VG-redaktør Torry Pedersen.

  • Start med å åpne kamskjell. Ta en kjøkkenkniv og gå inn med kniven på høyre side.
  • Skill ut kamskjell muskel, den hvite. Klipp av korallen og legg i kaldt vann.
  • Vask resten og klipp av den sorte mave sekken. Hjellene settes over til kraft. Tørk den hvite muskelen.
  • Legg hjellene over i en kjele med kaldt vann. Bring til kokepunktet og la det koke i en halv times tid. Sil av og kok inn til en fin kamskjell kraft.
  • Skjær seifilet i tynne skiver, og skjær kamskjell i tynne skiver.
  • Legg annenhver og en lagvis kamskjell og sei som i sashimi.
  • Begynn med sei og avslutt med sei.
  • Skrell fennikel og ta av tuppen og kjernen. Skjær 4 flotte skiver av fennikel, ta vare på avskjær til saus.
  • Skjær 4 tykke skiver av løk og ta vare på restene til saus.
  • Varm en panne med litt olivenolje. Legg i løk skivene og fennikel skivene. La det steke forsiktig til gyllenbrun farge før du snur og steker på den andre siden.
  • Stikk ut løk og fennikel med et utstikker jern, til lik størrelse.
  • Legg løkringen og fennikelringen oppå potetblomsten. Sett inn i ovn. Salte før servering.
  • Kjør avskjær fra løk og fennikel i en jus sentrifuge. Hell jusen over i en kjele, kok jusen fort opp, slik at fargen beholdes.
  • Bland grønnsakjusen sammen med kamskjellkraften og varm opp, rør inn smør og olivenolje.
  • Tilsett hakkede urter og sitronsaft.
  • Ta litt olivenolje i en varm panne og legg i sei og kamskjell.
  • La det steke i et par minutter, avslutt i ovnen på sterk over varme før servering, maks to minutter.
  • Legg opp fisk på tallerken med grønnsaker, hell over sausen tilslutt.

Potetene:

  • Kutt av endene på potetene og skjær rundt til fine sylindere, lik diameter og lik størrelse.
  • Skjær potetene i tynne skiver på en mandolin. Varm litt olje i en panne og fres potet skivene i pannen.
  • Sett pannen inn i ovnen med grill over varme til de er gjennomstekt.
  • Legg potetene i form som en blomst.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 kamskjell (1-2 kamskjell per person)
1 seifilet
3 fennikel
4 tykke skiver løk
olivenolje
10 rosewal poteter
3 ss smør
3 ss olivenolje
1 ss estragon, finhakket
1 ss kjørvel, finhakket
1/2 sitron, saften av
salt og pepper