index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms ingefær- og gulrotsuppe

Sjømat
Asiatisk
30 - 60 min

 

Slik gjør du:

  • vask blåskjell. 
  • Kok blåskjell i en kjele sammen med sitrongress, bruk bare den innerste kjernen på sitrongresset og knus det med kniven, knust hvitløk og ingefær i biter. 
  • Fres sjalottløk i en kjele med litt olivenolje og tilsett knuste hvitløkfedd, tilsett hvitvin.
  • Kok inn i 3-4 minutter.
  • Tilsett blåskjellene og kok under lokk til de åpner seg, 3-4 minutter.
  • De må ikke koke lenger, da blir de seige.
  • Sil av kraften og plukk blåskjellene.
  • Rens to gulrøtter og skjær i små terninger.
  • Lag  gulrot jus og appelsinjus i en jus maskin.
  • Fres gulrotterninger i litt olivenolje i en varm kjele i et par minutter til de er møre.
  • Hell over gulrot jus og appelsinjus. Kok inn blåskjellkraften.
  • Sil kraften gjennom et kaffefilter eller et klede.
  • Finhakk sitrongress.
  • Fjern det ytterste skallet, bruk bare kjernen.
  • Tilsett i gulrot blandingen.
  • Riv masse frisk ingefær over i gulrotsuppen.
  • Knus 4 fedd hvitløk, delt i to uten kjerne og tilsett i suppen.
  • Kok til gulrøttene er møre.
  • Kjør til puré med en stavmikser.
  • Plukk de fineste blåskjellene til salat.
  • Hell over litt varm blåskjellkraft, tilfører god smak.
  • Rens kamskjell.
  • Rens hvert kamskjell, og skyll i kaldt vann.
  • Legg de på et rent klede.
  • Tilsett blåskjellkraften i gulrotsuppen og ½ mango og kjør med stavmikser til fin puré.
  • Sil suppen.
  • Du kan spe suppen hvis du ønsker med kokosmelk, olivenolje eller mer blåskjellkraft, bruk den som blåskjellene lå i.
  • Varm opp gulrotsuppen, tilsett litt sitronsaft, saften av ½ sitron og 2-3 ss olivenolje og eventuelt litt kaldt vann hvis suppen er for tjukk.smak til suppen med littt salt.
  • Skjær resten av mangoen i biter på størrelse med blåskjell (japonaise).
  • Rens sukkererter og kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter, så i kaldt vann.
  • Skjær sukkerertene i to på langs. Finhakk jalapeno og stangselleri til salat.
  • Legg opp salat blanding, blåskjell, mango, jalapeno og stangselleri på små tallerkener.
  • Wok sukkerertene i litt olivenolje i et par sekunder og krydre med salt.
  • Stek kamskjell i veldig varm panne med litt olivenolje i 25 sekunder.
  • Dryss på litt salt.
  • Ta kamskjellene ut av pannen og hell over litt olivenolje.
  • Legg opp suppe på varme tallerkener og legg to kamskjell til hver.
  • Dryss over sukkererter og server suppen med salaten ved siden av.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 kamskjell
1 kg blåskjell
6 gulrøtter
6 appelsiner
1 sitroner
1 sjalottløk, finhakket
5 sitrongress
6 fedd hvitløk
1 stor bit ingefær
2 stangselleri
1 mango
1 pose med blandet salat
0,5 flaske hvitvin
1 jalapeno
50 g sukkererter
olivenolje
1-2 dl kokosmelk

Ta denne oppskriften med deg

+47