index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms hjortefilet

Kjøtt
Norsk
1 - 2 timer

Hjort:

  • krydre hjortebiffene med knust svart pepper, knust einebær, hakket timian og litt salt.
  • Varm en jerngryte med smør, olje og uskrelte hvitløksfedd.
  • Stek kjøttet godt på alle kanter, i cirka 10 minutter.
  • Ta kjøttet ut av gryten og la det hvile i 10- 15 minutter før du skjærer i det.
  • Kok ut jerngryten med kraft fra rødbet og litt rødvin.
  • Del kjøttet i to og server det med røstipotet, rødbetepuré, varm saus og friske urter.

 

Rødbetepuré

  • skrell rødbetene og del dem i fire.
  • Skrell og del løken i biter, og del hvitløk i to og fjern spiren.
  • Varm olje i trykkokerkjelen.
  • Fres løken og hvitløken, tilsett rødbetene i biter og la det frese et par minutter.
  • Knus spisskummen og svart pepper i en morter og tilsett i gryta.
  • Tilsett balsamico og litt vann. S
  • ett på lokket og sett på varmen og sjekk trykket.
  • La stå på varmen i cirka 30 minutter.
  • Slipp ut trykket før du åpner kjelen. Vannet er nesten fordampet og rødbetene er møre.
  • Hell av rødbetekraft til sausen.
  • Kjør rødbeter i en mikser til fin puré og tilsett smør.
  • Smak til med salt og server til hjort.

 

Røstipotet:

 

  • Skrell potetene og høvle dem på en mandolin i tynne skiver.
  • Skjær så potetene i tynne strimler med en stor kniv.
  • Varm en teflonpanne med olivenolje og litt smør, og fordel potetstrimlene som en potetkake.
  • Bland inn den finhakkede sjalottløken.
  • Salte og pepre.
  • La det steke i cirka 5 minutter, snu potetkaken ved hjelp av en tallerken, og stek videre på den andre siden.
  • Legg på osten, og sett den i ovn ved 180 grader i 5 minutter.
  • Potetkaken skal være gyllen og sprø på begge sider.
  • Strø over gressløk og persille.
  • Server ved siden av hjortefilet.

 

Saus til hjort:

  • Kok ut gryten fra hjorten med saften fra rødbetene og 2 dl rødvin.
  • La det koke inn.
  • Sil kraften gjennom en sil og press gjennom hvitløksfeddene. Trykk det gjennom med en øse. Hvitløken er med på å gi god smak og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Server til hjortefilet.

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Hjort:

4 stk hjortefileter á 150 g
1 ts einebær
1 ts timian, finhakket
salt
1 ss knust svart pepper
6 fedd hvitløk, uskrelte
smør og olje til steking
urter til pynt

Rødbetepuré:
4 personer
dette trenger du:
4 mellomstore rødbeter
4 løk
0,5 ts spisskummen
1 ts svart pepper
1 dl olivenolje
4 ss balsamico
2 fedd hvitløk
1 kvast timian, bruk bladene
salt
100 g smør

Røstipoteter:
6-8 poteter, helst amandine
1 sjalottløk, finhakket
salt og pepper
olivenolje og smør til steking
1 ost, Saint.Felicien, camembert, Saint Marcelin eller en kumelksost
1 ss gressløk, finhakket
1 ss persille, finhakket

Ta denne oppskriften med deg

+47