index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms hjemmelagde fiskekaker

Sjømat
1 - 2 timer

Nordiske fiskekaker:

  • Rens fisk for bein og skinn og kjør til farse i en kvern.
  • Kutt bacon i små biter og fres i en panne sammen med hakket løk.
  • Bland inn salt i fiskefarsen. Bland godt for hånd eller bruk en maskin. Rør sammen i kjøkkenmaskin med en elte krok.
  • Bland inn egg, et og et av gangen.
  • Gjør det så raskt som mulig, slik at fiskekjøttet ikke kjøres varmt.
  • Tilsett 2 ss hvetemel og 2 ss potetmel, og bland godt.
  • Rør inn 1 dl fløte. Bland inn stekt løk og bacon, hakket persille og ½ dl øl.
  • Prøve stek en kake i klaret smør.
  • Smak på prøve kaken.
  • Tilsett eventuelt litt mer salt og væske, øl eller fløte.
  • Kjør tørket brød til brødkrumme i en liten mikser.
  • Skjær av skorpene og del i terninger.
  • Fordel brødterninger utover et stekebrett og tørk i ovnen ved 120 grader til det er tørt.
  • Kjør i mikser. Form fiskekaker og vend de i brødkrumme.
  • Stek kakene i en varm panne med klaret smør og litt olivenolje.

Asiatiske fiskekaker:

  • Kjør fiskekjøtt med salt i en kjøkkenmaskin.
  • Bland inn egg, et og et av gangen.
  • Tilsett revet ingefær og hakket koriander.
  • Knus et fedd hvitløk og hakk fint, tilsett i fiskefarsen.
  • Røre inn hvetemel, potetmel og kajennepepper.
  • Spe med 1-2 dl kremfløte. Lag en prøvekake.
  • Form kakene og legg kakene på et brett.
  • Du kan bruke en iskrem skje, eller forme med 2 skjeer.
  • Stek i panne med klaret smør og litt olivenolje.

Majones:

  • Pisk sammen eggeplommer og sennep.
  • Tilsett olje i en tynn stråle mens du pisker fort til det tjukner.
  • Rør inn sherryeddik, salt, kajenne og sitronsaft.
  • Helt tilslutt noen dråper med god olivenolje.
  • Skrell selleri og gulrot og skjær i tynne strimler (julienne) bruk en mandolin, først i skiver, så i strimler.
  • Skjær sjampinjong i tynne strimler, bruk bare det hvite på sjampinjongen, skjær soppen litt tykkere.
  • Legg alt i en bolle og bland inn et par spiseskjeer med majones. Tilsett finhakket gressløk. Ikke bruk for mye majones, bruk bare nok til at det binder seg.
  • Smak til med salt.
  • Server fiske kakene på skiver av issalat og topp med råkostsalat.
  • Pynt gjerne med friske urter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nordiske fiskekaker:
800 g fisk, brosme, sei, kolje
10 g salt
4 egg
1 dl fløte
2 ss hvetemel
2 ss potetmel
1 løk, finhakket
1 liten bunt persille, finhakket
1/2 dl øl
1 ss kapers
50 g bacon
1/2 loff, til brødkrumme
klaret smør til steking
olivenolje

Asiatiske fiskekaker
800 g fiskefarse
10 g salt
1 ss revet frisk ingefær
1 ss hakket frisk koriander
3-4 egg
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts kajennepepper
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
1-2 dl kremfløte
4 ss soyasaus
1 liten bunt kruspersille, finhakket
klaret smør til steking
olivenolje

Råkostsalat:
1 rotselleri
2 gulrot
6 sjampinjonger
1 løk
1 ss gressløk, finhakket
issalat

Majones:
2 eggeplommer
2 ss dijonsennep
4 dl nøytral olje
1-2 ss sherryeddik
litt salt
knivspiss med kajenne
saften av 1/2 sitron
noen dråper olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47