index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms grønnsakslasagne og hjemmelagde pasta

Vegetar
Italiensk
30 - 60 min

Her er oppskriften på Hellstrøms deilige vegetarlasagne og hjemmelagde pasta

Lasagne:

  • Varm 1/2 dl olivenolje i en gryte.
  • Det hvitløksfedd i to og ta ut spiren. Fres hvitløksfedd i den varme gryten med olivenolje. Hvitløken skal få en gyllen og fin farge, må ikke brenne. La det frese i et par minutter.
  • Tilsett tomater fra boks og la det koke videre.
  • Skjær av enden og tuppen på aubergine og skrell litt av skallet, slik at det blir stripe mønster på langs. Skjær aubergine i 1 centimeter tjukke skiver på langs. Legg skivene i en ildfast form, eller på en stekeplate, og hell over olivenolje og dryss på salt.
  • Sett inn i ovn ved 180 grader i 8-10 minutter, snu skivene når de har fått farge og stek videre i 10 minutter.
  • Skjær av tupp og ende på squash, og skjær i litt tynnere skiver enn aubergine.
  • Stek squash skivene i en varm panne med litt olivenolje og litt salt. Stek på begge sider, et par minutter på hver side.
  • Legg over på et brett.
  • Skjær løken i skiver og stek i varm panne med litt olivenolje og litt salt. Stek løken på begge sider til gyllen og fin.
  • Kjør tomatene med en stavmikser til saus, smak til med litt salt og 1 ts sukker.
  • Skjær steinsopp i skiver og stek soppskivene i en varm panne med litt olivenolje, og litt salt, stek på begge sider.
  • Gjør klar en ildfast form og legg lag på lag med tomatsaus, kokte pastaplater, grønnsaker, ost, og basilikumblader.
  • Legg skiver av mozzarella på toppen, topper med brødkrumme, revet parmesan, kvernet sort pepper og litt olivenolje.
  • Stekes i ovn ved 180-200 grader i 20 minutter, eller ved 130 grader i 1-2 timer.

Pasta:

  • Rør egg lett sammen med en visp. Bruk en kjøkkenmaskin.
  • Hell hvetemel bollen og lag en fordypning.
  • Hell egg forsiktig ned i fordypningen, la maskinen gå på svak hastighet med en elte krok. La maskinen gå til det har blitt en fast deig.
  • Tilsett eventuelt litt hvetemel hvis deigen er klissete. Jobb deigen godt sammen til en elastisk deig. Må ikke klebe.
  • La deigen hvile 1 time i kjøleskap. Del pastadeigen i fire emner. Bruk en pastamaskin til å kjevle ut deigen.
  • Start med å kjevle ut deigen på benken, bruk minimalt med hvetemel. Kjevle videre i pastamaskin fra det tjukkeste ned til 3 på det tynneste på maskinen.
  • Brett deigen sammen til 3 lag. Vi kaller det å laminere deigen, den blir da fastere og mer elastisk. Gjør dette flere ganger, helst 3 ganger.
  • Kjør ned til 2, kjevle og kjevle. Laminer en gang til. Kjevlet 5-6 ganger. Du kan henge den litt til tørk.
  • Del pastabånd i 6 biter til lasagne. Kok opp vann, 10 gram salt per liter, og kok pastaplatene i et par minutter.
  • Legg i et lag av gangen, legg så i kaldt vann.
  • Legg de kokte platene over på et brett med bakepapir.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Lasagne:
2 bokser tomater
10 fedd hvitløk
2 aubergine
2 squash
2 løk
150 g revet parmesan
4-6 steinsopp
2 ferske mozzarella
1/2 dl olivenolje
salt
1 ts sukker
1 potte basilikum
2 dl brødkrumme
svart pepper, fra kvern
olivenolje

Pasta:
500 g hvetemel
4 egg + 1 eggeplomme
olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47