index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms fiskegrateng

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Fiskegrateng: 

  • Skrell poteter og kok de møre i kokende vann.
  • Sil av vannet og mos potetene med en skje, og la potetene fordampe.
  • Kok opp melken i en kjele med timian, og legg i den utvannede klippfisken.
  • La dette trekke på svak varme til fisken er kokt. Cirka 20 minutter.
  • Ta ut fisken av melken med en hul øse, og legg den over i miksebollen.
  • Sil av melken, og ta ut timiankvisten.
  • Varm opp olivenolje i en kjele.
  • Kok hvitløkfedd delt i to uten spire i litt av den varme melken.
  • Kjør det kokte fiskekjøttet og 1/3 del av potetene i miksebollen, bruk grind. 
  • Start med lav hastighet. Etter hvert som massen blir homogen, tilsettes den varme olivenoljen i flere omganger.
  • Øk hastigheten på maskinen og kjør så lenge at den blir ”fluffy” og hvit. Bruk litt av den kokte melken for å korrigere konsistensen.
  • Tilsett kajennepepper.
  • Kjør den kokte hvitløken til pure i en liten mikser.
  • Bland hvitløkspure med resten av potetene, og tilsett litt varm olivenolje, og litt varm melk fra fisken til fin konsistens.
  • Fyll i ildfaste former.
  • Først et lag med klippfisk og så et lag med potet/hvitløkspure.
  • Strø over et lag med parmesan, så et lag med brødkrum.
  • Hell over klaret smør og gratiner i ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  • Tilsett friske urter i oliventapenaden og server på toppen av gratengen.

Oliventapenade:

  • Varm olivenolje i en liten kasserolle og fres finhakket sjalottløk i et par minutter.
  • Tilsett finhakket oliven og finhakket pimientos del piquillo i kasserollen. 
  • Bland inn friske urter og server på toppen av fiskegratengen.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400g klippfiskfilet
1 l melk
1 kvist frisk timian
8 hvitløkfedd, uten spire delt i to
3dl olivenolje
4 poteter, mandel
1ts kajennepepper
brødkrum og revet parmesan til gratinering
klaret smør

Oliventapenade
2stk sjalottløk
100gr svarte oliven
1 lite glass med pimientos del piquillo
2ss olivenolje
salt og pepper
kjørvel
persille
basilikum
karse

Ta denne oppskriften med deg

+47