index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms fisk i form

Sjømat
Fransk
15 - 30 min

Lag Eyvind Hellstrøms utsøkte fisk i form. 

Fisk:

  • Skjær fisk i terninger.
  • Pill reker, og ta vare på skallet til kraft og smør.
  • Rens grønnsakene og kok i lettsaltet vann i 30 sekunder, så i kaldt vann.
  • Legg litt ris i bunnen av ildfaste porsjons former.
  • Fordel fisken utover, så et nytt lag med litt ris over fisken.
  • Legg litt kaldt rekesmør over fisken 4 teskjeer per porsjon.
  • Sett inn i ovnen i 2 minutter ved 180-200 grader.
  • Fordel  reker og grønnsaker over og stek videre i 2-4 minutter.
  • Ta over litt smør tilslutt. Server rett fra formen.

Rekesmør:

  • Kjør rekeskall, smør i en kjøkkenmaskin/ robot. Kjør til du får en fin masse, tilsett noen reker også.
  • Varm en tykkbunnet kjele og fres rekesmøret til det smelter.
  • Ha på kaldt vann og la det koke i 10 minutter.
  • Skum av smøret.
  • Filtrere smøret gjennom en sil og en ren gas klut.
  • Sett kaldt.
  • Når det er kaldt kan du ta av smøret på toppen.
  • Legg smøret i en boks og ta vare på rekekraften som ligger under.

Ris:

  • Skyll risen. 
  • Varm en kasserolle med litt olivenolje. 
  • Fres risen med en finhakket hvitløk og en finhakket sjalottløk.
  • Rør om på sterk varme.
  • Tilsett rekekraft og kok risen til den er halvt ferdig, cirka 8 minutter.
  • Smak til risen med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper.
  • Risen må ikke være for tykk, kan justeres med litt vann.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

200 g Breiflabb
200 g Steinbit
400 g reker
100 g Erter
100 g Haricots verts
100 g Sukkererter

Rekesmør:
dette trenger du:
250 gr. smør, romtemperert
250 gr. skall fra rekene
5 dl. kaldt vann

Ris:
1 dl ris
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
3 dl rekekraft
0,5 sitron, saften av
1 knivsodd kajennepepper
salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47