index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms fish & chips

Sjømat
Britisk
30 - 60 min

Hellstrøm tilbereder fish & chips når han får besøk av fadderbarnet sitt, Elise Frigstad. De har også laget kokebok sammen og her får du oppskriften.

Fish:

  • Salt fisken i 20 minutter, skyll i kaldt vann. Skjær i pene biter.
  • Bland alle ingrediensene til tempurarøren.
  • Varm opp olje til fritering i en kasserolle med høye kanter.
  • Vend fisken i maisenna før du dypper torsken i tempurarøren og friterer i varm olje til fisken er gyllen og sprø.
  • La fisken renne av seg på kjøkkenpapir.
  • Strø over litt salt.
  • Server med tartarsaus, potetstrimler og ketchupmajones. 

Majones:

  • Bland eggeplommer og dijonsennep i en mikser, tilsett olje i en stråle mens du mikser videre til det tjukner.
  • Tilsett kajennepepper og sitronsaft.
  • Bland halvparten av majonesen med 2 ss ketchup og den andre halvparten til remulade.


Remulade:

  • Bland alle ingrediensene med majonesen. 
  • Smak til med salt.
  • Server til fish & chips.
     

Ketchup majones:

  • Bland majones og ketchup og server til fish & chips.
     

Chips:

  • Vask potetene og skrell dem.
  • Skjær potetene i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. 
  • Skjær de så i tynne strimler. Legg de i vann helst over natten.
  • Tørk potetene godt med et kjøkkenpapir eller håndkle.
  • Legg potetstrimlene i kjelen når oljen er varm.
  • Ikke stek alle potetene samtidig, for da vil det bruse veldig og ta lengre tid.
  • Stek dem til de er gylne og sprø.
  • Ta dem ut med hullsleiv, legg dem på et kjøkkenpapir og dryss på litt salt.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 g torskefilet
grov salt

Tempuradeig:
90 g hvetemel
60 g maisenna
1 egg
3/4 dl fløte
1 1/2 dl vann
3 ts bakepulver
soyaolje til fritering

Majones:
2 eggeplommer
2 ss Dijonsennep
4 dl nøytralolje
1/2 ts kajennepepper
1/2 sitron, saften av

Remulade:
2 ss kapers
2 ss løk, finhakket
1 ss estragon, finhakket
1 ss persille, finhakket
3 ansjosfilet, finhakket
2 ss stjerneløk, finhakket
1 kokt egg, finhakket
1/2 oppskrift majones
salt

Ketchup majones
2-3 ss ketchup
1/2 oppskrift majones

Pommes frites:
4-6 store poteter, gjerne bakepoteter.
6-7 dl nøytralolje til steking
salt