index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms fantastiske løksuppe

Fugl
Fransk
1 - 2 timer
  • Lag kraft av kyllingvinger.
  • Brun kyllingvinger i en varm jerngryte med litt nøytral olje, stek til gylne og fine.
  • Dekk med vann til det dekker og la det koke.
  • Del løken i to og deretter i tynne skiver.
  • Fres løken i en annen jerngryte med litt olje, løken skal karamelliseres. Den skal bli blank og gylden i fargen. Må ikke brenne.
  • Når kyllingkraften har kokt i cirka 1 time, siles kraften over den karamelliserte løken.
  • Kok opp og skum av suppen.
  • Tilsett 2 dl vann i suppen, skum av og sett på lokk.
  • La det koke.
  • Tilsett ½ dl soyasaus i suppen. Dette er en løksuppe med asiatisk vri.
  • Plukk kyllingvingene for skinn og ben. Vi bruker bare kjøttet til en farse.
  • Kutt vårløk i små biter og fres i en kjele med litt olivenolje.
  • Tilsett hakket koriander, hakket chili, revet ingefær, hakket hvitløk og hakket kyllingkjøtt.
  • Bland alt godt i en kjele.
  • Sil over litt av løksuppen og litt soyasaus, og bløter opp brødet i litt vann.
  • Riv over comté ost i kylling farsen.
  • Tilsett litt salt, slik at du får frem smaken.
  • Sil løksuppen og press ut mest mulig av løken.
  • Rør sammen osten, kylling blandingen og det bløte brødet.
  • Smak til med litt chili og litt salt.
  • Sett den kinesiske steam kokeren på varmen. Legg et fuktig klede rundt kjelen, slik at det blir tett. Du kan eventuelt bruke en dampkjele.
  • Fyll de små wonton kakene med litt farse.
  • Ta litt kaldt vann rundt kanten slik at de blir tette. Viktig at deigen er fuktig og ikke tørr.
  • Lukk kjøttet inn i wonton deigen.
  • Dampkok wonton et par minutter til de er blanke og fine.
  • Fres de så lett i en varm panne med olje.
  • De skal ha sprø skorpe og gyllen farge. 
  • Skjær løk i tykke skiver.
  • Stek løk skivene i en panne med klaret smør. Stekes på svak varme til gylne på begge sider.
  • Legg løkskiver over i varme tallerkener, 3 stykk til hver.
  • Legg en wonton på hver løkring.
  • Legg på suppe rundt, og dryss over frisk koriander. Og noen dråper olivenolje.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8-10 Løk
100 g Comté ost, revet
1 bunt Koriander
1 bit Ingefær, revet
2 fedd Hvitløk, finhakket
2 vårløk, finhakket
1 pk Wonton
1 rød Chili, finhakket
500 g Kyllingvinger
0,5-1 dl soyasaus
2 loff skiver
Olje
Klaret smør
salt