index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms deilige betasuppe

Kjøtt
1 - 2 timer
  • Legg tunge i 1 liter vann og 100 gram salt over natten. Legg byggryn i vann over natten.
  • Skyll svineknokene i kaldt vann. Legg tunge og svineknoker i en trykkoker.
  • Knus svart pepper og pakk det inn i en ren gasklut og knyt sammen med en hyssing.
  • Legg pepper, persille, løpstikke og timian i trykkoker sammen med knoker og tunge, hell på vann til det dekker og sett på lokk.
  • Sett på varmen og la det det koke i cirka 1-1 ½  time i trykkoker.
  • Vask og skrell grønnsakene og kutt grønnsakene i like terninger.
  • Ta litt olivenolje i en stor gryte og fres alle grønnsakene.
  • Start med de grønnsakene som trenger lengst koketid.
  • Gulrot, løk, kålrot, persillerot, pastinakk, fennikel og stangselleri. Legg i hele hvitløksfedd uten spire.
  • Ta ut tungen og knokene av trykkokeren og avkjøl. Hell kraften fra kjøttet over grønnsakene ta med pepperposen og la det koke på svak varme.
  • Tilsett byggryn, jordskokk og poteter i slutten av kokeprosessen. Plukk kjøttet fra knoken og ta av det ytterste hinnen/ skinnet på tungen.
  • Del opp kjøttet i små biter, fjern fett og sener.
  • Tilsett kjøttet fra knokene i gryten og la det koke videre med grønnsakene i cirka 30 minutter.
  • Tilsett biter av tunge helt tilslutt og legg vossakorv på toppen og la det trekke i 5-10 minutter.
  • Ta opp vossakorven og skjær i passende biter og legg tilbake i gryta. Server betasuppe i varme dype tallerkener med flatbrød eller lefse ved siden av.
  • Dryss over litt hakket løpstikke.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 stk svineknoker, lettsaltede
1 tunge, okse
2 løk
2 gulrot
1 knutekål
1 sellerirot
1 kålrot
1 persillerot
1 pastinakk
6 jordskokk
1 fennikel
6 poteter
2 purre
2 stangselleri
4 fedd hvitløk
100 g byggryn
1 liten bunt persille
1 liten bunt løpstikke
4 grener timian
1 boks svart pepper
2 vossakorv
olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47