index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms chili con carne

Kjøtt
1 - 2 timer

CHILI CON CARNE 

  • del tomater i fire og dryss over salt.
  • Kjør tomatene til saus med en stavmikser.
  • Skjær høyrygg i store terninger.
  • Varm litt olje i en jernpanne og brun kjøttet på alle kanter, brun kjøttet i flere omganger.
  • Legg det brunede kjøttet over i en trykkoker, tilsett en flaske rødvin og halvparten av tomatsausen.
  • Sett på lokket på trykkokeren og sett opp til fullt trykk, og sett ned varmen på komfyren.
  • Bruker du en  vanlig gryte, må dette koke i tre timer.
  • Legg bønner som har ligget i saltet vann over natten (10 gram salt per liter vann) i en annen trykkoker og tilsett 1/3 del av tomatsausen, viktig med nok væske i trykkokeren.
  • Sett på lokket og sett trykkokeren over varmen.
  • Når det er bra trykk setter du ned varmen.
  • La bønner koke i cirka 25 minutter i trykkokeren. 
  • Varm en stor jerngryte med litt olje og brun kjøttfarsen.
  • Rens og skjær opp grønnsaken i små terninger.
  • Tilsett grønnsakene med kjøttet og brun grønnsakene videre med kjøttet.
  • Tilsett Whiskey og tenn på/ flambér.
  • Hell så over 1 flaske rødvin og brenn av slik at all alkohol forsvinner.
  • Tilsett resten av tomatsausen og tomatpuré.
  • Sett på lokk og la det koke. Brenn to paprika.
  • Del paprika i to og sett de under grill i ovnen i 15 minutter.  
  • Ta ut den brente paprikaen og dekk den med plastfilm til den er kaldere.
  • Legg i kaldt vann og ta av det brente på paprikaen.
  • Del i biter og legg i en liten gryte.
  • Lag kryddermiks i en liten mikser av pepper, chili, stjerneanis og kumin.
  • Slipp ut trykket av trykkokeren med kjøttet, ta ut en bit og smak om det har kokt lenge nok cirka 1 time - 1 ½ time, du kan kjenne på kjøttet når det er mørt.
  • Sil kraften fra kjøttet og kok inn kraften.
  • Del opp kjøttet til ragu med en sleiv.
  • Tilsett det kokte kjøttet i den store gryta.
  • Tilsett bønner og kraften fra kjøttet og kryddermiksen.
  • Du må smake deg litt frem, noen liker den veldig sterk.
  • La det småkoke videre i 3o minutter.
  • Legg opp varm chili con carne på varme tallerkener, riv over litt lime og dryss over frisk koriander.
  • Legg på  stekt paprika i biter,k og legg på en skje rømme, server maiskaker ved siden av. 

Maiskaker

  • kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5-10 minutter, avkjøl i kaldt vann.
  • Del maisen i to og skjær av mais kornene på langs, hakk maiskorn med en kniv.
  • Halvparten av maisen kjøres til puré i en liten mikser.
  • Bland inn 1 egg, 1 eggehvite og 1ss kremfløte i maispuréen, og kjør 20 sekunder i mikser.
  • Ta deigen ut av maskinen og over i en bolle, tilsett resten av maiskornene og tilsett litt frisk timian.
  • Stek små maislapper i en varm stekepanne med klaret smør, stek et par minutter på hver side.
  • Strø litt røkt chilipulver over maislappene rett før servering.

 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg kvernet kjøtt fra høyrygg
1 kg høyrygg
2 kg tomater
6 fedd hvitløk
2 stk gulrot, i små biter
2 stk løk, i små biter
1 stk purre, i små biter
2 ts chili, tørket
2 ss indonesisk pepper
2 stjerneanis
0,5 ts kumin
paprika
2fl rødvin
500g røde bønner, ligge i bløt over natten
100 g tomatpuré
2 dl Whiskey
olje til steking
frisk koriander til pynt
3 dl rømme

Maiskaker

2 maiskolber
1egg
1 eggehvite
1ss hvetemel
1ss kremfløte
1ss timian frisk, finhakket
klaret smør til steking
røkt chilipulver

Ta denne oppskriften med deg

+47