index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms bolognese

Kjøtt
Italiensk
1 - 2 timer

En smaksrik og spennende variant av den klassiske italienske retten. 

Kjøttsaus:

  • Varm en jerngryte og brun kjøttet i olivenolje. Det er viktig at det er en vid gryte slik at man får brunet kjøttet ordentlig. 
  • Start med biffkjøttet, deretter svinekjøttet og tilslutt pancetta hakket i små biter. Det skal brunes ikke kokes. Her er det viktig med sterk varme.
  • Tilsett tilslutt hvitvin i det brunede kjøttet og kok inn.
  • Rens grønnsakene og skjær i små terninger. Brun løk i terninger i en varm jerngryte med olivenolje. Rens hvitløk og ta ut spiren. Knus feddene med en kniv og hakk hvitløken fint. Tilsett gulrot, selleri og hvitløk sammen med løken.
  • Del tomatene i to og kjør til saus sammen med 1dl vann.
  • Når vinen er kokt inn i kjøttet tilsetter du de stekte grønnsakene og tomatsausen. 
  • Knus stjerneanis, sort pepper, korianderfrø og nellikspiker i en morter. Tilsett det knuste krydderet og fem laurbærblad i gryten.
  • La det koke på svak varme i 1-3 timer. Jo lengre jo bedre. Det beste er å lage den dagen før.
  • Smak til med salt og sherryeddik. 

Spaghetti:

Følg gjerne bruksanvisningen på pastapakken.

  • Kok opp vann og salt og legg i spagetti. La spagettien trekke til den er al dente. Du må smake/kjenne underveis.
  • Hell den kokte spagettien over i et dørslag og rør inn smør.
  • Fres vårløk i litt smør i en varm panne i noen sekunder før du legger den på toppen av bolognaisen.
  • Server spaghetti med kjøttsaus og revet parmesan. Server gjerne en salat ved siden av.

Salat med endive og ristede hasselnøtter/Vinaigrette:

  • Vask salaten og del i mindre biter.
  • Visp alle ingrediensene til vinaigrette sammen i en bolle. Smak til med salt og pepper. 
  • Bland inn vinaigrette i salaten og strø over ristede hasselnøtter.

 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøttsaus:
700 g biffkjøtt, kvernet
300 g svinenakke, kvernet
100 g pancetta (italiensk flesk)
4 stk løk
4 stk stangselleri
2 stk gulrot
4 fedd hvitløk
2 dl hvitvin
500 g sherrytomater, eller tomater på boks
2-3 stk stjerneanis
6 stk nellikspiker
1 ts korianderfrø
1 ts svart pepper, hel
5 stk laurbærblad
2 ss sherryeddik
salt
olivenolje

Spaghetti:
(1liter vann-10g salt-100g pasta per person)
4 liter vann
40 g salt
400 g spaghetti
1-2 ss smør
100 g parmesan revet
2 stk vårløk

Salat med endive og ristede hasselnøtter:
2 endive
1 radicchio rosso
100g hasselnøtter, ristede

Vinaigrette:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stk sjalottløk, finhakket
1 dl olivenolje
2 ss hasselnøttolje
salt og pepper

Relaterte oppskrifter