index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms bacalao

Sjømat
Portugal
30 - 60 min

Eyvind Hellstrøm lager klassisk bacalao og epleterte til TV-crewet sitt. 

Bacalao

  • Rens og kutt løk, fennikel og poteter i terninger.
  • Skrell hvitløksfedd, ta ut spiren og knus hvitløksfeddene med kniven.
  • Fjern skinnet på tomatene og ta ut innmaten. Fres tomatskinnet og tomat innmaten i litt olivenolje i en liten kjele og la det koke på svak varme. Skjær tomatene i terninger. Sett til side.
  • Del opp fisken i terninger. Ha olivenolje i en stor jerngryte sammen med de knuste hvitløksfeddene og la det frese i oljen i et par minutter.
  • Tilsett fennikel, løk, poteter og klippfisk.
  • Legg på lokk og la det koke på svak varme i 20 minutter. Tilsett tomater og la det koke videre i 20 minutter.
  • Kjør tomat med en stavmikser til saus. Sil sausen og tilsett i gryta, og tilsett ½ ts kajennepepper.
  • La det koke videre i 20 minutter. La det koke forsiktig i cirka 1-2 timer tilsammen.
  • Smak til med salt. Bland inn oliven og friske basilikumblader og bland alt godt.
  • Dryss over hvitløk og persilleblanding og server.

 

Epleterte

  • Bland hvetemel og smør sammen i en mikser til pulver. Tilsett litt vann og kjør til deigen fester seg. Ikke kjør for lenge.
  • Ta deigen ut og kna den forsiktig sammen. Pakk inn i plastfolie og legg på kjøl.
  • Kjevle ut terte deigen på melet bord.
  • Skrell og del epler i to. Ta ut kjernen og skjær i tynne skiver. Legg eplene pent i taksteinmønster rundt og rundt til du har fylt hele terten med epler.
  • Skjær kaldt smør med ostehøvel og fordel utover eplene.
  • Dryss over sukker og stek i ovn på 250 grader 10-12 minutter. Kaken skal få en gyllen fin farge.
  • Ta ut av formen og server.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bacalao:
400 g klippfisk, må vannes ut i 2 døgn
2 løk
2 fennikel
8 poteter
8 tomater
6 fedd hvitløk
3 ss sorte oliven, grovhakket
1 1/2 dl olivenolje
basilikum
persille og hvitløk, finhakket til topping

Epleterte:
En stor terte

100 g hvetemel
70 g smør
litt vann
6 epler golden
kaldt smør
sukker