index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms aspargessuppe

Vegetar
Norsk
15 - 30 min

ASPARGESSUPPE

  • skrell poteter og skjær i biter, skjær asparges i biter.
  • Varm litt olivenolje i en kjele og fres poteter og asparges i et par minutter.
  • Hell over kyllingkraft til det dekker, bruk eventuelt litt vann.
  • La det koke til alt er mørt.
  • Kjør til puré med en stavmikser.
  • Sil suppen gjennom en sikt.
  • Smak til suppen litt salt.
  • Kok suppen litt inn og tilsett olivenolje, smak juster med litt salt.
  • Tilsett revet parmesan og rør inn til det smelter.
  • Tilsett lettpisket krem. Server suppen i skåler med posjert egg, sprø bacon, brødkrutonger og kokte aspargestopper.
  •  
  • Sprøstekt bacon:
  • varm litt olivenolje i en stekepanne.
  • Tilsett bacon i biter. Sprøstek og legg over på kjøkkenpapir.
  •  
  • Brødkrutonger:
  •  
  • skjær brød i terninger.
  • Stek brødterninger i klaret smør til gylne. L
  • a renne av på tørkepapir.
  •  
  • Posjert egg:
    kok opp vann og eddik.
  • Når vannet koker tilsetter du egget.
  • Knekk egget først i en liten skål før du heller det over i vannet.
  • Viktig at vannet går rundt når du tilsetter egget.
  • La det trekke i cirka 3 minutter.
  • Ta det opp med en hull-øse.
  • Hviten skal være fast og plommene bløte.
  • Ta gjerne to egg samtidig.
  • Ta egget ut av kjelen og over i isvann, slik at steke prosessen stopper.
  • Pynt litt på egget, skjær av litt av det hvite rundt slik at det får fin fasong.
  •  
  • Asparges kokte:
  • skrell aspargesen fra tuppen og ned, cirka 4 cm ned på aspargesen, og skreller fra deg. Knekk av enden på aspargesen. Fjern de øverste bladene på den grønne aspargesen.
  • Kok asparges i lettsaltet kokende vann. Forkok aspargesen cirka 4-5 minutter. Du kan kjenne med en kniv om aspargesen er ferdig. Er det motstand så må du koke litt til. Må ikke over koke. Avkjøl i isvann og varm opp rett før servering.
  • Vinaigrette
  • rør sammen sennep og eddik.
  • Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn gressløk og sjalottløk rett før servering.
  • Server til kokte asparges.
  •  
  • mousselinesaus:
  • pisk eggeplommer til eggedosis, kaldt.
  • Fortsett videre på varmen.
  • Visp videre og spe med olivenolje, pisk inn litt etter litt.
  • Smak til med sitron og rør inn smør.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Aldri svart pepper i en lys saus.
  • Server til kokte asparges.

 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

ASPARGES SUPPE

600 g Asparges hvit
200 g Poteter
1 l Kylling/ hønsekraft
Olivenolje til steking
Salt
1 dl kremfløte, pisket
½ dl olivenolje
100 g parmesan, revet
16 grønne aspargestopper
brødkrutonger
4 posjerte egg

Posjert egg
Dette trenger du:
½ l vann
1 dl 7% eddik

Asparges kokte:
24 store hvite asparges, eller grønne
salt

Vinaigrette:
1 ss dijon sennep
1 ss sherry eddik
2 dl olje soya eller oliven
salt og pepper
1 sjalottløk, finhakket
1 ss gressløk, finhakket

mousselinesaus:
2 eggeplommer
½ sitron, saften av
3 ts smør
3 ts olivenolje
½ ts hvit pepper
1 knivsodd kajennepepper

Ta denne oppskriften med deg

+47