index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Grillet piggvar på Hellstrømsks vis.

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Grillet piggvar: 

  • Kapp av hodet på piggvaren.
  • Skjær deg gjennom ryggbeinet, følg den naturlige ryggstripen.
  • Skjær med sagkniv.
  • Klipp bort finnene.
  • tykk opp i koteletter på 200-250 gram.
  • Pensle piggvarkotelettene med litt olivenolje.
  • Legg piggvarkotelettene i en varm grillpanne.
  • Stek piggvarkotelettene i 4-5 minutter på hver side.
  • Den er ferdig når fiskekjøttet slipper beinet.
  • Legg fisken opp på varme tallerkener med ratatouille og sauce vierge.

 

Ratatouille:

kutt alle grønnsakene i småbiter. Varm olje i en kjele og friter grønnsakene etter tur, først aubergine, så squash, så løk og så paprika tilslutt. De skal friteres til gyllen og fin i fargen. Legg over på papir. Legg alle grønnsakene over i en gryte, og rør de forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket basilikum og hvitløk.

Sauce vierge:

Kok opp vann til tomatene. Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken. Legg tomatene i kokende vann til skinnet slipper, cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann. Dra av skinnet på tomatene og del tomatene i fire. Ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger, til tomat ”concasse”.

Legg tomatbitene i en liten kasserolle og bland inn hakkede oliven, finhakkede urter og olivenolje. Rør forsiktig og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen kan serveres både varm og kald.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Piggvar:

1 piggvar
salt og pepper
olivenolje til steking

Ratatouille:

1 aubergine
1 squash
1 gul paprika
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 liter nøytral olje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten bunt basilikum, finhakket
salt og pepper

Sauce vierge:

4 tomater
10 sorte oliven uten stein, hakket
2 ss basilikum, finhakket
2 ss kjørvel, finhakket
1 ss estragon, finhakket
1 sitron, saften av
2 dl olivenolje
salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47