index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Biff og spinat à la Hellstrøm

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Biff og spinat

  • fjern den tørre lagringshinnen, og fjern litt av fettet på t-bone.
  • Sett over en grill panne.
  • Gni inn t-bone med litt olje og stek t-bone i den varme grillpannen.
  • Stek først på fett siden, så på alle sider så kjøttet blir lukket.
  • Vend t-bone to ganger i grillpannen slik at du får fint rutemønster.
  • Sett kjøttet inn i ovnen i 5 minutter på 180-200 grader over og undervarme.
  • Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile med en gaffel under kjøttet.
  • Kjør pepper og rosmarin blader i en mikser til fint.
  • Gni kjøttet inn med pepper og rosmarin og dryss over litt salt.
  • Sett kjøttet inn i ovnen igjen i 5 minutter.
  • Ta ut og la kjøttet hvile i cirka 20 minutter.
  • Skjær opp kjøttet og server med béarnaise, kremet spinat og Maxime poteter.

 

Maxime poteter:

  • del potetene i to og form de til runde sylinder med en kniv, ikke fjern tuppen, du skal skjære de på mandolin.
  • Høvle tynne potet skiver på mandolin og legg potet skivene i kaldt vann, gjerne over natten.
  • Ta potetene ut av vannet og tørk i et kjøkkenhåndkle.
  • Legg potetskivene i en ildfastform og pensle med klaret smør, og dryss over litt salt.
  • Stek potetene i ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  • Potetene skal være gylne og fine.
  • Hell potetene over i et dørslag slik at smøret renner av.

 

Kremet spinat:

  • vask og plukk spinat.
  • Kok spinat i en trykkoker i cirka 1 minutt.
  • Avkjøl i isvann, og press ut vannet til en ball.
  • Kok inn rømme og kremfløte til det tykner.
  • Tilsett revet muskat, sukker og smak til med salt og pepper.
  • Sett et fedd hvitløk delt i to på en gaffel og vend inn spinaten i kremblandingen.
  • Tilsett cayennepepper. Fordel spinaten over i ildfaste former.
  • Dryss over brødkrumme  og revet parmesan.
  • Stek i ovn ved 200 grader i cirka 8-10 minutter.
  • Den skal være gyllen og litt crispi på toppen.

 

Béarnaise:

  • kok opp hvitvin med finhakket sjalottløk i en kjele, og la det koke til det nesten ikke er noe væske igjen.
  • Ta kjelen bort fra varmen og tilsett litt kaldt vann, cirka ½ dl vann.
  • Pisk så inn eggeplommene til eggedosis.
  • Sett kjelen tilbake på varmen og følg godt med mens du visper.
  • Når sausen tykner tar du kjelen bort fra varmen og pisker inn olivenolje og romtemperert smør.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Legg over plastfolie og la den stå lunt til den skal serveres.
  • Tilsett friske urter og server.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Biff:
2 store t-bone steaks
2 stilker/ grener fersk rosmarin
2 ss svart pepper
salt
olivenolje

Maxime poteter

8 store amandine poteter
3 ss klaret smør
salt
frisk rosmarin

Kremet spinat:

800 g-1kg spinat
2 ss rømme
2 ss kremfløte
1 knivsodd revet muskatnøtt
1 knivsodd cayennepepper
1ts sukker
1 fedd hvitløk
salt og pepper
0,5 dl brødkrum
100 g revet parmesan

Béarnaise
1 sjalottløk, finhakket
1 dl hvitvin, tørr
2-3 eggeplommer
100 g smør, romteperert
1 dl olivenolje
0,5 sitron, saften av
1-2 ss estragon, finhakket
1-2 ss kjørvel, finhakket
salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47