index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Stekt sild på rugbrød á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
Over 4 timer

Hellstrøm besøker den vakre gamle Thornegården i Son og Café Neptun i serien Hellstrøm rydder opp. Signaturretten denne gangen er stekt sild på rugbrød med kapersdressing, rødløk og salat. Programmet ble sendt på TV3 i 2009.

1. Snitt løk og gulrot i tynne skiver. Sviss de i en kjele med laurbærblad, pepper og koriander til de er blanke. Hell over vin, eddik og  olivenolje. Kok opp og la det stå å trekke smak en stund mens du forbereder fisken.

2. Skrap og fileter silden. Snitt skinnet og stek den sprø på skinnsiden i en varm panne.  Legg filetene i en form og hell varm syltelake over. Dekk til og la det stå kaldt minst noen timer før servering helst over natten.

Kapersdressing:
3. Bland majones, kapers, sherryeddik, bladpersille og sennep.

4. Smak til med salt, pepper og sitron. 

5. Server silden på rugbrød med gulrot og løk, kapersdressingen, rødløk i tynne skiver, gressløk  og frisk salat.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Stekt sild på rugbrød
4-8 stk ferske sild
2 stk gulrot
1 sjalottløk
2 stjerneanis
2 laurbærblad
5 dl tørr hvitvin
2,5 dl sherry eller rødvins eddik
3 dl olivenolje
1 ts hel sort pepper
1 ts hel korianderfrø
Salt

Kapersdressing:
2 dl majones
100 g kapers
2 ss sennep
2 ss sherryeddik
2 ss hakket bladpersille
Sitron
Salt
Pepper
1 stk liten rødløk
1 stk hjertesalat
4 stk rugbrødskiver
1/4 bt gressløk