index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms shish kebab Aydin

Kjøtt
Asiatisk
Over 4 timer

I Spjelkavik er Hellstrøm på ryddetur til Bella Rosa for å skape ny giv i restauranten. Hellstrøm setter opp en shish kebab Aydin med basmatiris, nøtter og tørkede frukter. Programmet ble sendt på TV3 i 2009.

1. Legg kjøttet i marinaden og la det ligge i 1 døgn på kjøl.
 
 

Basmatiris:

2. Vask og skyll risen flere ganger i kaldt vann.

3. Varm oljen og tilsett ris. Hell på vann og rør godt om og la det koke under lokk til det bare så vidt er litt væske igjen.
 
4. Ta gryten vekk fra platen og la dampen gjøre resten av jobben. 

5. Ikke rør i risen underveis, da knuser du kornene. Setter det seg i bunnen la det bare være.
 
6. Tilsett tørkede frukter og nøtter, samt persille.
 
 

Yoghurt saus:
7. Bland alle ingrediensene og juster smak og konsistens med salt, pepper, sitrus jus og olivenolje.
 

Kjøttet

8. Tre det marinerte kjøttet på spyd og grill på kraftig varme slik at det får god farge og smak. Dryss med salt.

9. Server med basmati ris og yoghurtsaus.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

800 g lammekjøtt i biter. Gjerne fra låret.
Salt

”Bulduk kryddermix”:
2 ts cummin
2 ts ras el hanout
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts revet muskat
Nykvernet sort pepper
1 fedd hvitløk
2 ss hakket persille
5 dl olivenolje

Basmatiris:
4 dl basmatiris
8 dl vann
2 ss olje
1ts salt

1/2 neve hver av grovhakkede valnøtter, pistasjer, hasselnøtter, tørkede aprikoser og fikner.
2 ss hakket persille

Yoghurt saus:
2 dl yoghurt
1/2 ts sitron zest
1/2 ts appelsin zest
1/2 ts cummin
1/2 fedd finhakket hvitløk
1 ts hakket mynte
Salt
Pepper
2 ss sitron og appelsinsaft
Olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47