index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms farserte fjellørret med bakt potet, agurksalat og rømmesaus

Sjømat
Norsk
1 - 2 timer

Hellstrøm befinner seg i Hommelvik i Trøndelag. Her skal han rydde opp mat- og kulturstedet Rampa. På menyen står farsert fjellørret med bakt potet, agurksalat og rømmesaus. 

Farsert fjellørret:
1. Skrap ørreten, skyll og tørk den godt. Legg den på en fjøl på buken. Snitt fisken fra nakken og ned til halen. Klipp ryggbeinet i nakken og halen og dra det ut med en fisketang. Trim bort raden med bukbein. Kjør fiskefilet og avskjær i foodprocessor med salt til fisken er godt ”hakket”. Den vil første balle seg sammen og så slippe litt.  

2. Tilsett eggehvite og spe med kald fløte til en kremete, fast konsistens. Smak til med salt og pepper. Med en sprøytepose  og tyll fylles fisken med farse. Noen dråper olje og litt salt.

3. Inn i varm ovn, 160 grader til nesten ferdig. Avhenger veldig på ovnstype. Den skal være fast men samtidig flake seg når du presser den lett med fingeren. Stek fisken ferdig i en stekepanne med smør og noen dråper sitron.
 
Bakt potet:
1. Pakk potetene inn i folie og bak de i ovn på 160 grader til møre. Kutt av ”skalpen” og grav ut innmaten.  Ta vare på skallet. 

2. Kok opp fløte med et par knuste hvitløks fedd, la det stå og trekke.

3. Lag en fast potetpuré og smak til med salt, pepper, hakket sjalottløk, vårløk og gressløk evt litt mer smør.  Fyll puréen tilbake i potetskallet. Dryss revet parmesan på toppen og gratiner i ovn.

Agurksalat:
1. Skrell agurkene, del de i to og skrap ut frøene. Kuttes i ønsket form.

2. Pisk en dressing av sennep og olivenolje. Tilsett hakket sjalottløk, sherryeddik og gressløk, salt og pepper.  Vend agurken i dressingen og tilsett karse evt småsalat rett før servering.
 
Rømmesaus:
1. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med varm melk og rør til klumpfritt. Kok i min 15 min for å få ut mel smak. Smak til med rømme, sitron, gressløk, salt og pepper. 
 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Farsert fjellørret:
4 fjellørret a 250 g
200 g fiskeavskjær /ørretfilet til farse
Salt
Pepper
2 eggehviter
Olivenolje
Fløte
Usaltet smør

Bakt potet:
4 store bakepoteter
100 g usaltet smør
Ca 5 dl fløte
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
2 stk sjalottløk
1/2 bt gressløk
2 stilker vårløk
200 g parmesan

Agurksalat:
2 agurker
4 ss fin dijonsennep
1/4 bt gressløk
2 stk sjalottløk
2 dl olivenolje
2 ss sherry eddik
Grønnkarse
Småsalat

Rømmesaus:
80 g smør
80 g mel
7 dl H-melk
1 boks seter rømme
Sitron
Gressløk