index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms Big Block Burger

Kjøtt
Amerikansk
1 - 2 timer

Hellstrøm rydder opp tar turen til halden og Dickens sentralt i byen. Hellstrøm komponerer en big block burger-meny for spisestedet. Programmet ble sendt på TV3 i 2009. 

Burger:
1. Smak til det kvernede kjøttet med kryddersauser, hvitløk, salt og pepper.  Form burgere på 180 g stk.
 

Tomatsaus:
1. Hakk hvitløk og stek blank i olje.

2. Paprika grilles svart på bluss, under grillelementet på ovnen eller med skibrenner. Skrap av det sorte skallet. Kuttes i biter og has i kjelen med hvitløk.  

3. Hell over tomater, finhakket chili og ketchup. Kok 1 time. 

4. Smak til med salt, pepper, sherry eddik og tabasco.

 

Agurk Relich:
1. Skrell agurken og ta ut kjernen.

2. Finhakk og bland den, sylteagurken og kapers.

3. Tilsett persille, smak til med salt og pepper.
 

Guacamole:
1. Avocado, hvitløk og sitronsaft kjøres på blender eller stavmixer til glatt.

2. Finkutt sjalottløken og skyll den kjapt i kaldt vann, tørk godt. Dette for å få bort rå løksaft som ikke er godt og forringer holdbarheten.  

3. Bland løken i guacamolen og smak til med salt og pepper.
 
Rødløk:
1. Finsnitt rødløk.

2. Kok opp vann med eddik og salt. Vannet skal smake godt eddik men ikke for sterkt.

3. Kok løken i 1 minutt, avkjøl.
 

Legg salat, agurk relich, burger, jarlsberg, skivede tomater og rødløk lagvis på et ristet burgerbrød. Server med stekte poteter.
 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Burger:
700 g kvernet storfekjøtt
salt
pepper
2-4 fedd hvitløk
worshestersaus
soyasaus
tabasco

Tomatsaus:
1 boks hele tomater uten skinn
1/2 fedd hvitløk
1dl ketchup
1 rød paprika
Olivenolje
1/2 rød chili
1/2 ts cayenne
Salt
2 ss sherry eddik
Tabasco

Agurk Relich:
1/2 agurk
100 g sylteagurk
20 g kapers
Hakket bladpersille
Salt
Pepper

Guacamole:
1 moden avocado
1/2 fedd hvitløk, finhakket
sitronsaft
1ss sjalottløk
salt
pepper

Rødløk:
1/2 rødløk
Eddik
Salt

Ta denne oppskriften med deg

+47