index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Heidis hjemmelagde fiskepudding med rekesaus og små grønnsaker

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

I Hellstrøm rydder opp har Hellstrøm vært i Mysen hvor han komponerte en signaturrett for spisestedet der. På menyen sto Heidis hjemmelagde fiskepudding med rekesaus og små grønnsaker. 

1. Hysefilet(Kolje) kuttes i biter og legges kaldt. Skal ikke være frossen men iskald. 

2. Legg fisken i maskinen, litt under halvfull bolle. 

3. Kjøres glatt og seigt. 

4. Først vil fisken rulle seg sammen som en ”ball” i bollen. Så vil den ”slippe” litt og se mer ut som en masse. Slå av maskinen og sjekk at fisken er  skikkelig malt. Pass på at den ikke går for lenge og blir varm. Dette kommer ikke til å skje hvis fisken er tilstrekkelig kald før start.
 
5. Slå på maskinen og tilsett 2 eggehviter. Spe med H- melk. Du vil trenge ca 1 liter melk. Men du må se på konsistensen for resultatet vil variere litt fra gang til gang. Slik er det med mat. Farsen skal være bløt men ikke rennende. Spe sakte i begynnelsen og se at farsen absorberer melken før du heller i mer.
 
6. Kok opp en liten kjele med vann og slipp en skje med farsen i og la det trekke til gjennomkokt. Eller stek i panne hvis du vil lage fiskekaker. Sjekk konsistens og smak. Juster etter ønske med krydder og melk.

7. Fiskepuddingen bakes i former etter ønske i vannbad på 100- 130 grader etter ovnstype. Porsjonsformer tar ca 20 min.

 

Rekesmør:

1. Pill frosne reker. Ta vare på skallet. Kjør dette med smør i maskin til en ”deig”.

2. Fres massen i kjele. Hell på vann, ca 5-6 dl.

3. La det koke i ca 30 min. Helles i en beholder og settes kaldt. Ta av det stivnede smøret. Reke kraften tar du vare på til saus. Begge produktene kan med fordel fryses.

 

Rekesaus (ca 1,5 liter):

1. Smør og mel smeltes sammen

2. 1 liter lunken melk røres inn til den er fri for klumper.

3. Smakes til med rekekraft, salt, pepper og rekesmør.

 

Retten anrettes på tallerken med reker, små grønnsaker (gulrot, erter, sukkererter) kokte poteter med persille og saus.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 g hysefilet skinn og beinfri
2 stk eggehviter
5 ts salt
1/2 ss potetmel
1 ts malt ingefær
1 ts malt eller revet muskat
hvit pepper
ca 1 liter kald H-melk

80 g smør
80 g mel
1 l melk