index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Griseskank bakt med honning og bokkøl

Kjøtt
Norsk
2 - 4 timer

Hellstrøm rydder opp i nord. Turen går til Nordlændingen i Harstad. På menyen står "Øl-gris", griseskank bakt med honning og bokkøl med rosenkål og potetpuré. Programmet ble sendt på TV3 i 2009.

1. Legg skankene i kaldt rennende vann i 2 timer. Ha de over i en stor kjele og kok i 30 min. Hell av vannet og sett skankene i en ildfast form.
 
2. Stek grønnsaker og krydder i en varm panne med smør til de blir blanke. Ha på honning og tomatpuré og stek i 1 minutt til. 
Ha grønnsakene over knokene, tilsett øl og fyll opp med vann.
 
3. Bak i ovn på 180 grader i 2 timer. Glaser skankene med kraften ved jevne mellomrom.
 
4. Sil av grønnsakene og reduser kraften. Her er det viktig å smake seg fram. 

5. Når kraften har redusert til ønsket styrke jevnes den med maizenna og justeres eventuelt med honning og bokkøl etter ønske.
 
Potetpuré:
1. Skrell potetene og kok de møre i vann med hvitløks feddet. De skal ikke fosskoke da de trekker til seg mye væske og blir vassne.

2. Damp potetene tørre og mos de med en potetmoser, visp, press de gjennom en sikt eller grønnsakspresse. 

3. Kok opp melk og smør. Hell over potetene og pisk pureen glatt.

Tips: Skal du lage til flere personer kan dette med fordel gjøres i en kjøkkenmaskin med visp. 

4. Smak til med salt og pepper før servering. Etter du har hatt salt i må man ikke røre så mye i pureen da den kan bli veldig seig og klissete.

5. Server griseskankene på varme tallerkener med potetpuré og finsnittet stekt rosenkål.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Griseskank:
4 stk saltede griseskanker
2 stk gulrot
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
2 stk stjerneanis
1 ts korianderfrø
1 ts sort pepper
1 ts nellikspiker
1 dl honning
1 dl sherryeddik
1 ss tomatpuré
2 flasker bokkøl 0,33 l
2 ss smør

Potetpuré:
8 stk mandelpotet
ca 4 dl h-melk
2 ss smør
1 fedd hvitløk
1 ts salt
Kvernet hvit pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47