Grillet Duroc svinenakke
Kjøtt
15 - 30 min
Som servert av Eyvind Hellstrøm under besøket på Bastian i Kongsvinger. Programmet ble vist på TV3 høsten 2015.
Svinenakke:
- La grillen bli skikkelig varm, gni inn koteletten med salt, pepper og olje.
- Grill den på begge sider i ca 1 ½ min. La hvile i 3minutter. Server.
Sennep, sitrus og aquavitesaus:
- Reduser appelsinjus ned til 1/3 av totalen tilsett aquaviten og kok videre i 1 minutt.
- Monter inn kaldt smør.
- Ha i sennep, salt og pepper rett før servering.
Ingredienser
Beregnet for 2 voksne og 0 barn.
1 stk svinenakke kotelett (200 g)
Kullgrill
Olje
1 l appelsinjus
1/2 dl aquavite
1 glass grov dijon sennep
1 pk usaltet smør
Salt og pepper