index

1

Tradisjonsrike grynpølser fra Lillehammer

Kjøtt
Norsk
Over 4 timer

Dette er oppskriften på de tradisjonsrike grynpølsene fra Lillehammer, som ble laget av Brit på Simenstad Gård i den niende episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt høsten 2014 på TV3.

  1. Kok svineknokene sammen med rotgrønnsaker. Kokes til kjøttet lett kan rives av beinet.
  2. La gjerne kjøttet ligge i krafta til neste dag. Sil kraften. 
  3. Legg tre pakker byggryn i bløt over natten.
  4. Slå av vannet dagen etter og kok byggryn i kraft med kjøttbitene.
  5. Smak til med pepper og eventuelt mer salt.
  6. Gryta serveres som den er som en mellomting mellom suppe og gryte med poteter, purreløk og eventuelt små gulrotbiter i eller litt fastere og med kokte poteter og gulrot til.
  7. Serveres med tyttebær eller rips.

Ingredienser

Beregnet for 5 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 røkte svineknoker
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
1 løk
Hel pepper
1/2 pk byggryn