index

Stekt torsk med stekte grønnsaker og saus

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tolvte episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Skjær poteter og gulrot i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Skjær persilleroten i tynne skiver.
  2. Fres først poteter, gulrot og persillerot i en varm panne med olivenolje, salt og pepper. Hell det over i en ildfast form. Fres blomkål buketter og sukkererter skåret i biter i en varm panne med olivenolje, salt og pepper og hell det over i den ildfaste formen og bland alt sammen. Stek i ovn på 180 grader i 10-15 minutter.
  3. Skjær torsken i terninger og fres den i en varm panne med olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  4. Server på tallerken med grønnsaker, stekt torsk og deilig saus og kvern litt svart pepper over tilslutt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk poteter
2 st gulrot
1 stk persillerot
1 liten blomkål, i små buketter
1 liten pose med sukkererter
400 gr torskefilet i terninger
Olivenolje
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47