index

Stekt torsk Furnes med varm bernaisesaus

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er signaturretten Eyvind Hellstrøm lagde i episode 1 av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Smelt smøret. La melkestoffet synke til bunns slik at smøret blir helt klaret.
  2. Ha 1 ss av det smeltede smøret i en kjele.
  3. Tilsett sjalottløken og la det frese et par minutter uten å ta farge.
  4. Tilsett hvitvin og eddik og kok til det får en marmeladeaktig konsistens.
  5. Bland inn 1 ss sherryeddik og sett gryten til side. 
  6. Pisk sammen 3 eggeplommer og 3 ss kaldt vann i en bolle til en luftig konsistens.
  7. Hell eggeplommene i gryten med sjalottløken og pisk videre over svak varme til konsistensen blir tykkere. Hell i litt og litt av det klarede smøret mens du hele tiden pisker. Smak til med salt og pepper. Tilsett 1ss sherryeddik og saften av en halv sitron.
  8. Dryss torskefiletene med havsalt og mariner i ca 30minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med papir. Stek torsken i litt olivenolje i teflonpanne på svak varme i ca 12-15 minutter. Stek kun på skinnsiden.
  9. Anrett fisken med skinnsiden opp. La skinnet løsne lett fra fiskekjøttet. Server med varm bearnaisesaus og ønsket tilbehør.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stykker torsk med skinn à ca 150gr
Havsalt
1 dl olivenolje
250 gr usaltet smør
1 ss finhakket sjalottløk
1 dl tørr hvitvin
1 dl hvitvinseddik
1 ss sherryeddik
3 ss kaldt vann
3 eggeplommer
1 ss hakket frisk estragon
1 ss finhakket frisk kjørvel
1/2 sitron
Salt
Hvit pepper