index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Stekt svinenakke med gratinert blomkål og stekte poteter á la Hellstrøm

Kjøtt
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Stekt svinenakke med gratinert blomkål og stekte poteter som Eyvind Hellstrøm lagde i tredje episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt våren 2014 på TV3.

Stekt svinekam:

  1. Bind opp steken med hyssing, slik at den blir lik i fasongen.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Varm litt olje i en gryte og brun steken godt på alle sider.
  4. Tilsett løk, gulrot og hele fedd hvitløk og fres videre.
  5. Sett gryten inn i ovnen eller bruk en ildfast form og stek videre i ovn på 200 grader i 10 minutter, senk gradene til 150 grader og stek videre i cirka 60 minutter. Kjøttet er perfekt når steketermometeret viser 65 grader(medium).
  6. Ta kjøttet ut av ovnen og dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile i 20 minutter.
  7. Sil kraften og press grønnsakene igjennom en sil til saus. Tilsett hakkede dadler og smak sausen til med salt og pepper.
  8. Ta kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile litt før du skjærer opp kjøttet i skiver.
  9. Server med stekte poteter, gratinert blomkål og varm saus.

Gratinert blomkål:

  1. Varm opp melken i en kjele. Smelt smør i en annen kjele på middels varme.
  2. Når smøret er smeltet tilsetter du hvetemel og pisker inn med smøret. Tilsett den varme melken gradvis mens du pisker kraftig slik at det ikke klumper seg.
  3. Tilsett kajennepepper i den varme sausen sammen med revet muskat og laurbærblad. La sausen småkoke på svak varme i cirka 20 minutter. Pass på så den ikke brenner seg, rør innimellom.
  4. Ta ut laurbærbladet og smak til med salt.
  5. Del opp blomkålen i små buketter og kok dem i lett saltet vann i 8 minutter. Hell av vannet, og la blomkålbukettene renne av seg i en sil.
  6. Bland blomkålen med den hvite sausen og hell alt over i en ildfast form.
  7. Strø over revet parmesan og sett formen inn i ovnen under grill et par minutter. La stå til den har fått en gyllen og fin farge.

Stekte poteter:

  1. Vask potetene og skjær av endene. Del hver potet i to.
  2. Stek dem i smør og olje i en stekepanne til de har fått farge på begge sider.
  3. Stek dem videre i ovn på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte. 
  4. Krydre med salt og pepper. Dryss over bladpersille rett før servering.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Stekt svinenakke:
1 kg svinenakke
2 løk, skåret i biter
2 gulrot, skåret i biter
6 fedd hvitløk
Olje til steking
Salt og pepper
Hyssing
6 daddel, i små biter

Gratinert blomkål:
2 blomkål
7 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 laurbærblad
1 ts kajennepepper
1 ts revet muskatnøtt
2 ss olivenolje
2 dl parmesan, revet

Stekte poteter:
12 poteter
Smør og olje til steking
Salt og pepper
Bladpersille, finhakket

Ta denne oppskriften med deg

+47