index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Stekt laks med tre sauser à la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Stekt laks med løksaus/spinatsaus à la Hellstrøm, som Hellstrøm lagde i åttende episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt våren 2014 på TV3.

Stekt laks:

  1. Krydre lakseterningene med salt og nykvernet pepper.
  2. Varm litt olivenolje i en teflonpanne og stek laksen raskt på alle kanter i et par minutter.
  3. Server stekt laks med varm saus. 

Tre saus alternativer:

Løksaus:

  1. Rens løken og skjær i skiver.
  2. Kok løken i olje og vann til løken er mør.
  3. Kjør løken til pure i en blender/ mikser.
  4. Varm opp og smak til med salt og pepper, og tilsett gjerne litt vann til riktig konsistens.
  5. Bland inn linser og server til stekt laks.

Spinatsaus:

  1. Vask og skyll spinaten, fjern stilken.
  2. Kok spinaten i godt saltet vann i cirka 30 sekunder.
  3. Avkjøl i kaldt vann. Kjør deretter spinaten glatt i en blender.
  4. Varm spinaten i en kjele, tilsett litt vann til riktig konsistens og smak til med salt og pepper.
  5. Server på varme tallerkener med stekt laks. Pynt gjerne med frisk basilikum.

Linsesaus:

  1. Skyll linsene i kaldt vann og ha dem i en kasserolle. Tilsett 1 liter vann.
  2. Kok opp på sterk varme, skru ned varmen og la det koke videre i cirka 50 minutter.
  3. Kjør til pure i en blender/mikser. Smak til med salt og pepper og bland inn spinat pure.
  4. Tilsett litt vann til riktig konsistens.
  5. Server på varme tallerkener med stekt laks.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Stekt laks:
400g laksefilet, skinn og benfri, kuttet i store terninger
Salt
Nykvernet pepper
Olivenolje til steking

Løksaus
4 løk
Olivenolje
Salt og pepper
2dl kokte linser

Spinat saus
200g spinatblader
Salt og pepper

Linsesaus
150g linser, grønne
Salt og pepper
Spinat pure, se alt 2

Ta denne oppskriften med deg

+47