index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Stekt flyndre á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Stekt flyndre á la Hellstrøm som Eyvind Hellstrøm lagde i fjerde episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Fjern skinn og kjerner på tomatene og skjær tomatene i små terninger.
  2. Del blomkål i buketter og skjær i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  3. Fres blomkål i en varm panne med litt olivenolje i et par minutter, smak til med salt og pepper og tilsett hakket persille rett før servering.
  4. Rasp brokkoli.
  5. Fres hakket sjalottløk i en gryte med litt olivenolje og bland inn revet brokkoli, kokte linser og litt av tomatene i terninger. Smak til med salt og pepper og tilsett hakket persille.
  6. Fres resten av tomatene i en kjele med litt olivenolje, smak til med salt og pepper og tilsett hakket gressløk.
  7. Stek fiskefileten i en grillpanne, et par minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
  8. Server på varme tallerkener med linser, tomat og blomkål og legg på en liten sitronbåt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 flyndrefileter, gjerne piggvar
Olivenolje
Salt og pepper
1 Sitron
1 blomkål
1 brokkoli
4 tomater
4 dl linser, ferdig kokte
1 sjalottløk, finhakket
2 ss persille, finhakket
2 ss gressløk, finhakket