index

Soyakaramelliserte kyllingvinger med ris pilaff

Fugl
Asiatisk
15 - 30 min

Dette er en av Hellstrøms retter fra program 4 av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Progrrammet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Finhakk løk, sjalottløk og hvitløk og fres det i olivenoljen i en stekepanne.

2. Vask risen og fres den oppi samme panne. Kok så risen sammen med kanelstangen i ca 12 minutter. La det svelle under lokk. Tilsett deretter nøtter, rosiner, vårløk og urter.

3. Forkok kyllingvingene i vann i 2 minutter. Avkjøl i kaldt vann og fjern deretter det ene benet.

4. Kok inn honning og soya til en lett karamell i en liten kjele.

5. Krydre kyllingvingene med femkrydder og stek dem i en panne til de er gyllenbrune.

6. Dekk kyllingvingene med soyakaramellen og sesamfrø.

7. Anrett med varm ris pilaff og karamelliserte kyllingvinger, samt friske urter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Basmatiris etter behov (1 del ris, 2 deler vann)
2 kg kyllingvinger, evt. kyllingfilét
1 løk
1 sjalottløk
3 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 kanelstang
1 neve nøtter
1 neve rosiner
1 vårløk
3 ss honning
3 ss soyasaus
Sesamfrø
Femkrydder
Litt mynte, koriander eller annen ønsket urt