index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Shepard's Pie (kjøttpai)

Kjøtt
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Hellstrøms Shepard's Pie (kjøttpai) som Eyvind Hellstrøm lagde i femte episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt våren 2014 på TV3.

Potetmos:

  1. Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann. 
  2. Hell av vannet og damp potetene tørre.
  3. Mos potetene i kjelen med en rotmoser eller bruk en gaffel. Spe med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper.

Kjøttragu/gratinering:

  1. Brun kjøttdeig i en varm gryte med litt olje og tilsett hakket løk og gulrot i små terninger. Tilsett stjerneanis, laurbærblad, soyasaus, grønnsakskraft og litt vann. La koke under lokk i cirka 1 ½ time.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Hell kjøttraguen over i en ildfast form og dekk med potetmos. Strø over brødkrumme, revet parmesan og tilslutt olivenolje.
  4. Sett i ovnen på 180 grader i cirka 20 minutter.
  5. Server gjerne en grønn salat med en god vinaigrette ved siden av.

Vinaigrette:

  1. Rør sammen sennep og eddik.
  2. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig.
  3. Smak til med salt og pepper. Rør inn sjalottløk rett før servering.
  4. Bland med grønn salat rett før servering.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Potetmos:
800 gram poteter
Vann til koking
2 1/2 dl melk
2 ss smør eller olivenolje
Salt og pepper

Kjøttragu:
500 gram kjøttdeig
3 gulrot, i små terninger
2 løk, finhakket
1-2 laurbærblad
2 stjerneanis
1/4 dl soyasaus
3 dl grønnsakkraft
Vann
Olje til steking
Salt og pepper

Til gratinering:
2 dl brød krumme
1 dl revet parmesan
1/2 dl olivenolje

Vinaigrette:
1ss Dijon sennep
1ss sherryeddik
1dl olje, soya, druekjerne eller lignende
1 sjalottløk, finhakket
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47