index

Ragu av biffkjøtt á la Eyvind

Kjøtt
Italiensk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i ellevte episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble vist på TV3 i 2011.

  1. Skjær kjøttet i terninger på 4x4 cm. Varm smør og olje i en panne. Salte og pepre kjøttet og brun det i pannen på sterk varme. Gjør det gjerne i flere omganger. Det er viktig at kjøttet blir brunet på alle sider. Når kjøttet er brunet legger du i 2 fedd hviløk og 4dl kjøttkraft. 
  2. Skjær tomater i biter og kjør til saus med en stavmikser. Sil tomatsausen over kjøttet. La det koke til kjøttet er mørt. Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig, må kjøttet koke litt lenger. Tilslutt tilsetter du soyasaus og WCSS.
  3. Vask og rens grønnsakene, og skjær opp i pene staver. Fres grønnsakene i en varm panne med olje eller smør i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Server ragu på varme tallerkener med stekte grønnsaker over.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg biffkjøtt
2 fedd hvitløk
4 dl kjøttkraft
400 gr tomater, kjørt til saus
2 ss soyasaus
1 ss Worcestershire saus
1 squash
2 gulrøtter
1 purre
2 neper
Smør og olje til steking
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47