index

Potet og purreløksuppe á la Hellstrøm

Vegetar
Skandinavisk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i første episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Rens og vask purren. Vask og skrell potetene. Skjær alt i småbiter.

2. Fres purre og poteter i en stor kjele med olivenolje. Fyll på vann til det dekker grønnsakene. La det koke forsiktig i 20-30 minutter til alt er mørt.

3. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og pynt med hakket gressløk.

Til denne suppen smaker det veldig godt med litt stekt torskefilet.

4. Skjær torskefilet i terninger og stek torsketerningene i en varm panne med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

5. Legg suppe i skåler og legg stekt torsk på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 purrer
8 mellom store poteter
1/2 dl olivenolje
1 liter vann
Salt og pepper
1 liten bunt gressløk