index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Pannestekt torsk á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på pannestekt torsk som Hellstrøm lagde i episode fire av Hellstrøm rydder opp - hjemme.

  1. Skrap av fiskeskjell på fiskeskinnet med en kniv. Salt torsken. Vask av saltet på torsken etter 10-15 minutter og tørk den med et kjøkkenpapir.
  2. Kok opp vann med litt salt, og kok sukkerertene i et par minutter, så i kaldt vann. Skjær sukkerertene i passende biter.
  3. Brun smøret i en kjele til det er lys brunt, pass på så du ikke brenner det. Tilsett soyasaus, hakket hvitløk, hakket sjalottløk og revet ingefær. Rett før servering tilsetter du hakket persille i smørblandingen.
  4. Stek torsken med skinnsiden ned i en panne med olivenolje på middels sterk varme. Cirka 10 minutter. Torsken er ferdig når den slipper skinnet.
  5. Varm opp litt olivenolje i en kjele og tilsett vårløk skåret i tynne skiver og fres et par minutter. Tilsett sukkererter og smak til med salt og pepper.
  6. Legg grønnsakene opp på en varm tallerken. Legg torsken over grønnsakene med skinnsiden opp og potetmos ved siden av. Hell smørblandingen over og server.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk torskefilet (be fiskehandleren filetere, behold skinnet på)
Salt, grovt evt. maldon
1 bunt vårløk,
1 pakke sukkererter,
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten bunt persille, finhakket
2ss revet ingefær
4ss soyasaus
200 g smør
Olivenolje
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47