index

Ørret med peppermynte-pesto, pancetta og revet sitron

Sjømat
Italiensk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i niende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

  1. Grovhakk mandler og hvitløkfedd. Ha det i en blender sammen med mynteblader og olivenolje. Kjør det til en grov masse. Bland inn sitronskallet og smak til med salt og pepper.
  2. Del fisken i 4 jevnstore stykker. Krydre lett med salt og pepper. Fordel myntepestoen på fiskestykkene og pakk hvert stykke inn i pancetta.
  3. Smør en ildfast form med litt olje, og legg fiskepakkene over i formen. Stek laksen på 220 grader i 12–15 minutter.
  4. Skjær squashen i tynne skiver og stek dem møre i litt smør og olje. Smak squashen til med salt og pepper. Anrett squash og fisk på varme tallerkener. Server med for eksempel hjemmelaget potetstappe og litt rømme eller crème fraîche.

Tips!

Istedenfor pancetta kan du bruke parmaskinke eller veldig tynne skiver med bacon.

Her har vi brukt romanesco til pynt, en flott grønnsak som er en krysning av blomkål og broccoli. Den er ganske dyr og kanskje litt vanskelig å få tak i. Brokkoli kan også brukes.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

ca. 800 g ørretfilet (helst den tykkeste delen på fileten)
1 liten bunt persille
1 liten håndfull mynteblader
50 g mandler, kan med fordel ristes lett i ovn
2 hvitløkfedd
1 dl olivenolje
revet skall av en sitron
4 store skiver pancetta
1 gul squash
1 grønn squash
salt og kvernet pepper
smør og olje til steking