index

Nakkekoteletter med fersken á la Hellstrøm

Kjøtt
Norsk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i niende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble vist på TV3 i 2011.

  1. Varm ovnen til 200 grader. Skrell persillerøttene og del dem i fire på langs.
  2. Dypp ferskenen i kokende vann til skinnet løsner. Ha det rett over i kaldt vann. Dra av skinnet og del ferskenene i fire. Legg persillerøtter og fersken over i en ildfast form.
  3. Rør sammen honning, ingefær og sitronsaft. Hell blandingen over persillerøttene og ferskenene sammen med smøret i biter og bland alt sammen. Sett formen i ovnen og stek blandingen i 10 minutter.
  4. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper og brun dem godt i en stekepanne. Legg kotelettene og all sjyen i pannen over i formen. Stek det hele videre i ca. 20 minutter. Dryss gjerne litt hakket kjørvel eller basilikum over før servering.
  5. Server gjerne nakkekotelettene sammen med salat og ovnsbakte poteter, eventuelt ris.

 

Tips!

I tillegg til persillerot kan du bruke kålrot, gulrot og selleri.

Til kjøtt- og fiskeretter er det godt å ha en håndfull friske urter etter ønske, for eksempel salvie eller timian, som man har i mot slutten av stekingen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 tykke nakkekoteletter, gjerne økologiske
6–8 persillerøtter
2 fersken
1 ss honning
1 ss revet frisk ingefær
2 ss smør eller olivenolje
saften av en halv sitron
salt og pepper
olje til steking
kjørvel eller basilikum til pynt

Ta denne oppskriften med deg

+47