index

Lammecarré á la Hellstrøm

Kjøtt
Fransk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i andre episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Del lammecarren i to slik at du har 4 like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv.

2. Del en hvitløk i to på langs og gni carreene inn med hvitløken, frisk timian og grovkvernet sort pepper.

3. Skrell potetene, høvle på mandolin i tynne skiver. Skjær så potetskivene i tynne strimler

4. Fordel potetstrimlene utover i en middelsvarm panne formet som en flat kake med klaret smør, fordel hakket sjalottløk forsiktig inn. Salte og pepre.

5. La steke på middels svak varme i cirka 12 minutter, snu ved hjelp av en tallerken og stek videre i cirka 12 minutter.

6. Stek lammecarreene i godt med smør og olje i en panne på sterk varme. Stek kjøttet først i 2 minutter med fettsiden ned, skru ned varmen, tilsett hele hvitløksfedd og stek videre i to minutter.

7. Snu kjøttet og stek videre i 4 minutter på beinsiden. Øs stykkene hele tiden med fettet fra pannen.

8. Stek videre i ovn, 5 minutter ved 200grader. Ta lammecarreene ut av pannen og la de hvile i 5 minutter. Kok ut pannen med litt vann og la det koke inn til sjy.

9. Server på varme tallerkener potetkake, lam og  ratatouille.

10. Hell over den varme sjyen helt tilslutt..

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

800-1000g lammecarre
12 stk poteter mellomstore Roseval
6 stk hvitløksfedd
1 gren frisk timian
2-3 stk sjalottløk, finhakket
Klaret smør
Grov kvernet sort pepper og salt
Smør og olje til steking