index

Kylling stekt i jerngryte

Fugl
Skandinavisk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i femte episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Del kyllingen. Gå inn i leddet på låret og skjær av lårklubbene. Skjær av ryggbenet, del kyllingen i to. Krydre med salt og pepper.

2. Sett over en gryte med olje og smør. Legg i kyllingen med skinnsiden ned først. Tilsett hele hvitløkfedd med skall i gryta. Sett ned varmen. Stekes i cirka ti til femten minutter på hver side. Det skal være en sprø skorpe på kyllingen.

3. Ta ut kyllingen og legg den over på en tallerken med hvitløken og sjyen fra gryta.

4. Nå skal vi lage saus i samme gryta, her sitter all den gode smaken.

5. Tilsett sukker i gryta og lag karamell, jo brunere karamell jo mindre søtt. Pass på så det ikke brenner seg, da blir det en bitter smak på sausen. Her må vi passe på!

6. Kok ut gryta med vineddik, soyasaus og tomatsaus. Tilslutt tilsetter du olivenolje, saftene fra kyllingen og de hele hvitløkene. Knus hvitløkene i sausen og sil sausen. Hold varm.

7. Skjær opp kyllingen og server på varme tallerkener med den varme sausen og grønn erteblanding.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 hel kylling på cirka 1,8kg, gjerne Holte (1 hel kylling holder til 4 voksne og 4 barn)
2 hele hvitløk
Smør og olje til steking
Salt og pepper
3 ss sukker
1dl Soyasaus
3dl sherryeddik eller vineddik
1dl tomatsaus evt. knuste tomater på boks
2dl olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47