index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kjøttgryte med potetmos og bladpersille á la Hellstrøm

Kjøtt
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på kjøttgryte med potetmos og bladpersille á la Hellstrøm, som Hellstrøm lagde i episode 10 i den fjerde sesongen av Hellstrøm rydder opp - hjemme.

Kjøttgryte:

  1. Del opp kjøttet i terninger på cirka 4 x 4 cm.
  2. Vask og skrell gulrøtter, purreløk, stjerne løk og sopp, del grønnsakene opp i passende biter,
  3. Brun grønnsakene i en panne med litt smør til de har fått fin farge.
  4. Varm smør og olje i en panne. Salte og pepre kjøttet og brun det i pannen. Gjør det i flere omganger. Det er viktig at kjøttet blir brunet på alle sider.
  5. Legg det brunede kjøttet over i en jerngryte. Tilsett rødvin. La dette koke under lokk på svak varme i cirka 1 time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 180 grader. Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig må kjøttet koke litt lenger. 
  6. Tilsett løk, gulrot, purre, sopp, timian og laurbærblad i gryta og la det koke videre i cirka 30 minutter.
  7. Smak til med 1 ss soyasaus, salt og pepper. Strø over sprøstekt bacon og litt hakket persille rett før servering.
  8. Server med potetmos eller kokte poteter.
  9. Alkoholen blir borte fra rødvinen under koking. Smaken sitter igjen.

Potetmos:

  1. Skrell potetene og legg de i vann, del de i mindre biter og kok dem møre i vann, cirka 15 minutter. Hell av vannet.
  2. Mos potetene i kjelen med en rotmoser eller en stavmikser.
  3. Tilsett melk og rør godt, tilslutt tilsetter du smøret.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Blir stappen for tjukk, tilsett litt mer melk.
  6. Strø over hakkede urter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøttgryte:
1 kg høyrygg av okse, uten ben
2 gulrøtter
2 purre
3 laurbærblad
1/2 ts kajennepepper
1 kvist timian
1 flaske rødvin, evt. halvparten oksekraft
200 gr sjampinjong
15 stjerne løk
200gr bacon
Smør og olje til steking
Salt og pepper
1 ss soyasaus

Potetmos:
12 poteter
Vann til koking
2dl h-melk
1ss smør
Salt og pepper
Hakket persille eller gressløk