index

Kaninrygg á la Hellstrøm

Kjøtt
Gresk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i sjuende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

  1. Skjær et snitt langs ryggraden på kaninryggen, på begge filetene. Dette gjøres for at formen skal holde seg når den stekes, men også så det blir lettere å skjære av filetene senere.
  2. Legg hele basilikumblader og hele hvitløkfedd ned i ryggen på kaninen. Dette gir en god aroma fra hvitløken mens den steker. Surr/ knyt kaninsteken sammen med en kjøkkenhyssing. 
  3. Krydre med salt og pepper
  4. Stek kaninsteken i en varm jerngryte med smør, olivenolje og hele hvitløkfedd, bruk en skje underveis og hell det varme fettet over steken. Når kaninsteken har fått en jevn brunfarge, legger vi på et lokk. La den surre under lokk i cirka 20 minutter. Pass på varmen så steken ikke brenner seg.
  5. Ta steken ut av pannen og la den hvile i ti minutter. Skjær fileten fra ryggen og skjær i skiver. Server gjerne med grønnsaker, poteter og stekesjy.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kaninrygg
4 hele fedd hvitløk
1 potte frisk basilikum
Salt og pepper
Olivenolje og smør til steking

Ta denne oppskriften med deg

+47