index

Hellstrøms tunfisk/laksetartar

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i niende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

  1. Grovhakk tunfisken med en skarp kniv. Visp sammen soyasaus, sesamolje, oyster sauce, limesaft og olivenolje.
  2. Rør sesamfrøene inn i sausen. Hakk koriander og skjær vårløk i tynne skiver, bland det sammen med tunfisken og 2 ss av sausen. Skjær reddiker i tynne skiver og pynt med disse. En liten salat og grillet/toastet brød smaker godt ved siden av.

 

Tips!

Denne tunfisktartaren er fin å servere som en forrett. Den kan lages dagen i forveien, men vent med å blande inn koriander og vårløk til rett før servering.  Server tartaren evt. på grillet brød med en liten salat til.

 

Tips!

Som en variasjon kan man tilsette litt finhakket ingefær eller japansk wasabi/pepperot. Retten kan også lages med en annen type fisk, for eksempel laks eller ørret.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g tunfisk eller laks pr. person
3 ss light soyasaus
3 ss sesamolje
3 ss oyster sauce
3 ss ferskpresset limesaft
3 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
2 vårløk
4 små reddiker
1 håndfull friske korianderblader